Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

PARFINALEN: Et "to-hesters løp"?

Er det så enkelt at årets parfinale som starter fredag vil handle om kun to par?

Forhåndstips hentet inn av Vegar Næss tyder på det. Les hans «Forhåndssnakk» her. 

Næss har forøvrig lagt ut en tippekonkurranse hvor du skal tippe pall-vinnerne i prioritert rekkefølge. Listen over kvalifiserte par finner du litt lenger ned i dette innlegget. Dine tips kan du sende til: 

bulletinredaksjonen@bridgeklubb.no

Størst favorittstempel får Geir Helgemo-Kåre Bogø som vant årets NM Monrad Par med klar margin. På 3.plass i den turneringen kom Ole Berset-Bjørn Olav Ekren som jeg tror kan bli blant de største outsiderne som kan blande seg inn og kanskje gjøre at turneringen ikke blir et «to-hesters løp». 

Det vil imidlertid stå mellom nevnte Helgemo-Bogø og Tor Eivind Grude-Christian Bakke skal man tro forhåndstipsene.

Bakke-Grude vant fjorårets parfinale. Flere medaljevinnere fra fjorårets parfinale, årets NM Monrad par og tidligere finaler er kvalifisert. Derfor tror jeg ikke det behøver være så opplagt at ett av de to største favorittparene vinner som mange ser ut til å tro.

Det er dog ikke slik at jeg blir overrasket om forhåndstipsene slår til, men i parfinaler kommer det ofte noen overraskelser. Gode par som har turneringen sin blir med i medaljekampen, og kan godt vinne. På listen over kvalifiserte par (som du kan se her) er det minst 8-10 par i tillegg til de nevnte som ikke vil være noen direkte overraskelse om vinner slik jeg ser det.

Etter ikke så heldige forhåndstips her i bloggen tidligere, og fortjent sjikane fra noen av dem som ble utsatt for noen hårreisende tips, tør jeg ikke nevne min liste over gull-favoritter. Men det går vel akkurat denne gangen an å si med ganske stor grad av sikkerhet at ikke Erik Berg vinner? (tror ikke han er med…)

Den prestisjetunge mesterskapet starter altså fredag morgen på Quality Hotel Larvik. Det skal spilles to lange og veldig krevende dager før det blir en kortere, men hektisk og sannsynligvis spennende spilledag søndag. Du kan følge mesterskapet på NBF sine sider, og mine rapporter vil selvsagt bli publisert her i bloggen.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.