Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

PÅSKEBRIDGE PÅ HAMAR

For første gang spilles denne påskebridgen i Hamar sentrum og spilles på Scandic Hamar. 

Det skal spilles to-dagers lagturnering etterfulgt av to-dagers parturnering. Lagturneringen startet lørdag og er halvspilt. Store favoritter på forhånd i det 24 lag store feltet var SCOUSERS med Helgemo, Bogø, S.I Høyland og C.Bakke. De tok da også en solid ledelse etter 8 kamper (7 spill per kamp).

Mot et lag med det uvanlige navnet NORGE U-56 ble det tapt spill for lederlaget i det spillet du her skal får se, et spill Lasse Aaseng (Norge U-56) var fornøyd med. U-56 navnet er litt spesielt da laget ikke har så høy gjennomsnittsalder siden en av lagets spillere er tenåringen Nicolai Evenstad. Men det er et par andre som drar opp gjennomsnittsalderen... Det laget ligger på 3.plass så langt. 

Her sprengte Ø/V for Norge U-56 kortene fullstendig, og det måtte til for å komme på papiret i den korte kampen. Aaseng (vest) skulle spille 4 spar etter at nord hadde meldt inn 2 ruter. 

Utspillet var ruter ess, og i andre stikk prøvde nord ruter konge. Det viste seg å være en liten feil som ga Aaseng lillefingeren, og da tok han hele hånda. 

Det ser unektelig ut til at det må bli (minst) fire tapere. For selv om spar dame sitter i saks er det i tillegg til en trumftaper og rutertaperen en taper i kløver samt at hjerter konge nok må gi stikk. Nord har sannsynligvis det kortet, men selv om den kongen sitter i saks må den antagelig gi stikk. Det er dårlig med overganger. For å få tatt sparfinesse må spillefører over til øst og det kan kun skje i hjerter. Ser du noen mulighet om nord har hjerter konge som er sannsynlig?

Aaseng så muligheten som var der slik kortene satt og spilte på det. Slik så hele spillet ut:

Den andre ruteren ble stjålet før A-K i kløver ble spilt. Det trekket strippet nord for kløver og dermed frikort. Så liten spar som gikk til det single esset. Nord var innspilt for første gang og måtte velge mellom hjerter unna kongen eller ruter til dobbeltrenons som i så fall stjeles med avkast av østs siste kløver. Nord spilte hjerter 4 som utsatte pinen. Hjerter dame vant det stikket, så sparfinesse og spar konge. Dette var igjen:

Nå ble hjerter ess og mer hjerter spilt. Nord ble innspilt for andre gang, nå med kun ruter igjen. Og ruter fra nord til dobbeltrenons ga avkast for kløver 8 idet vest kunne trumfe - ti stikk.

Ved det andre bordet spilte N/S 4 ruter og gikk en bet så spillet ga 8 IMP til Norge U-56.

Ps. 4 spar betes om nord er veldig våken i starten og tar av seg spar ess før han spiller mer ruter. Da er det spillefører som blir innspilt. Han kan spille hjerter for å komme seg over til øst for å ta sparfinesse, men da stikker nord og frir seg med hjerter (eller kløver om vest ikke har spilt A-K). Det må bli minst en taper i hver farge. 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.