Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Overraskende

At Norge er helt med i toppen i EM etter at 12 av 33 runder er spilt er ingen overraskelse. Det som overrasker så langt er Monaco og Frankrikes innsats, begge klare medaljekandidater. Frankrike ligger helt nede på 20.plass. Den plassen hadde delvis norske Monaco før de i runde 12 knuste Sverige som da falt ned til 16.plass, mens Monaco ligger som nr. 17. 

Løpet er selvsagt ikke kjørt for noen da det fortsatt er spilt bare litt over en tredel av turneringen. Men en viss grunn til bekymring for de som er ansvarlige for disse topp-nasjonene gir nok situasjonen i øyeblikket.

I runde 12 var det mye som minnet om det vi er vant med fra Monaco sin side da de kjørte over Sverige og vant med 60-9 i imp, 19,25-0,75 i VP.

Det mest spektakulære svingspillet i den kampen var dette:

Vanlig kontrakt rundt omkring i lokalet var 4 spar. Som du ser er det fire minortapere, men Ø/V må hente de stikkene med det samme. Og 4 spar føk hjem ved elleve bord av 32, deriblant der Brogeland-Lindqvist satt N/S i kampen mot Litauen. Livgård-Aa fikk tak i beten ved det andre bordet, 12 IMP til Norge som vant kampen med 19 IMP.

Også Martens-Multon fikk hjem 4 spar for Monaco mot svenskene. Men det store dramaet skjedde ved det andre bordet der Nystrøm-Upmark forsøkte seg på 3 grand av syd mot Helness-Helgemo, og det norske paret doblet kontrakten! Det svenske paret hadde rett i at 4 spar ikke var vinnbart, men det ville nok vært best å flykte dit uansett. For da røyken hadde lagt seg hadde H-H tatt ni motspillstikk i minorfargene, fem doblede bet! Pluss 1400 var sammen med 620 ved det andre bordet verd 19 IMP på det ene spillet  - en sjeldenhet.  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.