Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

OS JUNIOR OPEN: Flott helg for bridgeungdommene!

OS JUNIOR OPEN gikk av stabelen i helgen med rundt 80 deltakere i alderen 10-25 år.

Rapporter fra arrangementet tyder på at det ble en super helg i Bjørnafjorden, med mye bridge og også andre aktiviteter for ungdommene.

Leif Juvik forteller: "Turneringen var en kanonsuksess hvor alt gikk på skinner i strålande vårver på Os"

Han forteller videre at det neste nå er Skolemesterskap for lag på Lillehammer i slutten av mai. Under frokosten søndag hørte han at det ble satt sammen mange lag for deltakelse der.

På Os ble det spilt i tre klasser. I toppen ble det jevnt i alle klassene. Og i klassen 20-25 år ble det ekstremt jevnt i hele feltet, med en vinnerscore noe over 53% og sisteplassen på 46%!

Til topps gikk Magnus Sætre-Anders Brogeland (Lyngseidet/Flekkefjord). På 2.plass kom Kaja Brekke – Kristine Bjørbekk Kjellin (Jessheim/Klyve-Gulset) og nr. 3 ble Joakim Sæther – Carl-Otto Curran (Melhus/Os).

Vinnerparet i klasse 20-25 år, Magnus Sætre (t.v.) og Anders Brogeland.

Alle resultatene og spillene for denne klassen finner du her.

I klassen 15-19 år ble det seier til Joakim Isaksen – Jannick Aleksander Isaksen (Helgeland JBK). Men de var minimal vinnermargin med samme poengsum som Cathrine Wedvik – Solveig Grande-Weberg (Trondheim UBK). Så det måtte såkalt kvalitetsberegning til for å skille nr. 1 og 2. På 3.plass i denne klassen kom Johan Bjørkan – Oscar Fagerbakke (Trondheim/Os) som var kun 0,2% bak de to første parene på listen! Stort jevnere kan det nesten ikke bli!

Alle resultater osv. for klassen 15-19 finner du her.

I klassen for de yngste (10-14 år) gikk Heine Ween Klungland – Sander Haulan (Helgeland/Farsund) til topps blant hele 18 par. Også her var det jevnt, og kun 0,4% bak kom Markus Hansen Moe – Brage Hansen Moe (Helgeland JBK). På 3.plass i den klassen kom Ida Kristine Mathisen – Emil Olsen (Helgeland JBK/Trondheim UBK)

Resultater og spill fra klassen for de yngste finner du her.

Vi tar med et spill fra turneringen. Det handlet om hvor optimistisk man var, men også om hvordan kortene satt fordelt. Spillet er fra klassen 15-19 år, og paret som var så uheldige å miste førsteplassen med minst mulig margin gjorde det skarpt i dette spillet.

(Giver nord. N/S i sonen)

Her ligger det an til sparkontrakt, men er dette en utgang eller lilleslem?

Om det hadde vært mulig å melde lilleslem i spar med syd som spillefører ville det vært en bedre slem enn med nord som spillefører, for om syd spiller kontakten er kløverkombinasjonen beskyttet i utspillet. Hvis nord er spillefører og det kommer kløver i utspill må den finessen gå (50%), og det må litt mer til om det går bra også. Hvis det ikke kommer kløver ut fra øst er det ganske gode sjanser selv om vest har kløver konge, for ruter ess kan jo sitte foran slik at K-Q gir to avkast.

Idet nord åpner – ja, dette er nok en åpningshånd selv med kun 11 poeng siden det er 5-4 i major og en veldig god farge – blir naturlig nok syd sleminteressert.

Cathrine Wedvik – Solveig Grande-Weberg meldte som eneste par 6 spar!

Og slik så hele spillet ut:

Ruter ess satt bak, ikke gunstig for spillefører, men ellers satt det fint. Og slemmen som de to jentene hadde meldt føk hjem – ren topp! Vinnerparet satt mot 4 spar med elleve stikk som ga middels.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.