Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

OCBL OPEN TEAMS, runde 2

Denne lagturneringen på BBO fortsatt torsdag.

Det norske damelaget (de har også fått med seg Thomassen-Karlberg) NORWEGIAN AMAZONES fulgte godt opp det fine resultatet mot profflaget SELIGMAN i første kamp da de vant i andre runde med 12,3-7,7 VP mot et sterkt italiensk lag.

Selv fikk jeg være med for et australsk lag (som stand-in) og spilte med en solid veteran, David Beauchamp. De var en fornøyelse å spille med han, og selv om det var de første 20 spillene vi har spilt sammen føltes det som en makker som jeg har spilt med i årevis. Det ble dog et par blemmer, men mer bra, og vi fikk oss en seier.

De andre lagene med norske spillere har ikke helt fått opp dampen, men det er kun spilt to kamper.

Alle resultatene, butler, spilldiagram osv. fra denne turneringen finner du her.

I kampen torsdag kveld (norsk tid) var det spesielt ett spill som jeg synes var veldig vanskelig å vite hva som var riktig.

For en mosterhånd!

Her skal det ikke mer en litt tilpass til før det er slem, og med god tilpass i en major er det sannsynligvis storeslem!

Med ingen i sonen åpnet jeg med 2 kløver. Syd sa 2 ruter, og makker passet. Vi hadde ingen avtale for det, men jeg antok passen viste negativ hånd. (mange bruker dobler som det svakeste, og pass ca. 5+ poeng når de har meldt inn over 2 kløver). Over min 2 hjerter sa David 3 kløver, igjen ingen avtale, men da vi hadde en halvtimes systemdiskusjon mumlet han noe om "second negativ". Så da er han i så fall veldig svak, eller kanskje han har kløverfarge...?

Jeg hadde en enkel melding, 3 spar. Da meldte makker 4 hjerter. Hva ville du meldt nå?

Det må innrømmes at jeg ikke hadde peiling på hva som var riktig. Det er klart nord har kun dobbelton hjerter, og maksimalt tre spar. Om han har enten spar dame eller hjerter dame er det en bra slem. Hvis ikke er det ikke sikkert det står i kontrakt på fem-trinnet engang! Å si 4 spar er vel kanskje likevel greit?

Det ble "gambling" samme hva som ble meldt, og jeg satset på at han hadde bare møl og sa pass. Det som tippet i favør av en pessimistisk sats var at med noen verdier som passer til fargene mine kunne han kanskje meldt 4 ruter over 3 spar.

Å passe var riktig, men også på en måte galt:

Lilleslem i hjerter avhenger av at spar dame faller om det er en hjertertaper (3-2 i trumf), så 6 hjerter er ingen god kontrakt. Med de stusselige kortene hos nord er det ikke sikkert det står i utgang en gang om det på en veldig nitrist dag sitter skjevt i begge majorfargene.

Hjerteren satt snilt - ingen taper - og da var det farlig å være i utgang, for slem står om sparen også sitter 3-2. Og utenhjertertaper kan det stå tretten stikk om spar dame sitter dobbel. Men spar satt som du ser 4-1, og 6 hjerter kunne ikke vinnes. Siden motstanderne våre spilte 6 hjerter med bet ble det gevinstspill. 

Det står imidlertid slem, men veldig heldig, og da må det spilles 6 spar! Og riktig spilleplan må dessuten finnes.

SKEIDAR sitt Ø/V-par spilte 6 hjerter og gikk bet (i samme gruppe som mitt lag, Australia). Polakkene Klukowski-Kalita (lag MOSS) fant  frem til 6 spar etter sterk 1 kløveråpning.

Klukowski kom inn på ruter ess i stikk en og tok en stor spar. Så spilte han A-K i hjerter. Fargen viste seg å være gående. Dessuten kunne han nå spille en liten hjerter og trumfe hos vest fulgt av sparfinesse. Dermed ble det kun en spartaper, +980 og 14 IMP ut for det norske laget som tapte kampen med 19 IMP. 

Kun tre Ø/V-par meldte og vant 6 spar, men en god del var i 6 hjerter og 6 spar med bet. Litt under halvparten av Ø/V-parene stoppet i utgang.

Ett par vant spillet på en veldig spesiell måte da øst spilte kontrakten 1 hjerter etter at han åpnet med 1 hjerter og det gikk pass rundt (antagelig etter teorien "det går aldri pass rundt på 1 melding uansett når man har sånn fordeling"). Der noterte han +200 for elleve stikk. Det var verd 6 IMP da motstanderlaget var i slem med bet!

I NORWEGIAN AMAZONES sin kamp var begge Ø/V-parene i 6 spar. Men begge gikk bet da de la ned A-K i spar, og da kunne ikke kontrakten vinnes lenger. Hva som er riktig spilleplan i 6 spar overlater jeg til dere å finne ut.

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.