Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

OCBL OCT CUP - De fleste norske ble slått ut

Etter ni runder med kvalifisering i denne lagturneringen var de norske spillerene slått ut med unntak av Helgemo-Helness og Molberg på lag LEVINE som ble nr. 2 i sin gruppe.

I samme gruppe spilte flere lag med norske spillere. Lag GILLIS lå nr, 3 og hadde muligheten før siste kamp. Da møtte de imdlertid veggen mot lag LEVINE som spilte uhyre tett. Det er sjelden at et så sterkt lag som GILLIS vinner ett eneste spill i en hel kamp! Det er sannelig ikke lett å spille mot Meckstroth-Rodwell og Helness-Helgemo når de spiller på sitt beste.

Lag DE BOTTON (Hoftaniska-Charlsen) lå også nr. 3 før siste kamp, og det så bra ut i starten av deres kamp. Men det snudde til tap, og de manglet omtrent 5 VP på å gå videre.

Vi tar med den lille oppmuntringen (det ene gevinstspillet) for lag GILLIS mot LEVINE, og når sant skal sies var det litt heldig.

Østs 2 ruter viste en svak svake 2 i en major. Syds 5 ruter viste ett nøkkelkort (essene og trumf konge).

Tor Helness skulle spille ut mot syds 6 spar. Hva ville du spilt ut?

Nordmannen valgte hjerter dame.

Med kløver ut blir det bet i 6 spar. Spillefører (Sælensminde) kunne etter hjerter ut til esset sette opp ruterfargen som satt så silkefint 3-3 med esset foran, og den andre hjerterhonnøren og den fjerde ruteren ga avkast for to kløver hos syd, +1430!

Ved det andre bordet startet også øst med 2 ruter. Etter 2 hjerter - pass/korriger - fra vest meldte Meckstroth (nord) 3 grand. Syd overførte til 4 spar, og nord vant tolv stikk i den kontrakten. Det ga 13 IMP til GILLIS som dermed ledet kampen en liten stund, men senere var det altså ikke IMP å få. LEVINE vant med 42-13.

Alle resultatene, spill, butler, bulletiner osv. fra denne turneringen finner du her.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.