Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Nyttårscup 2018 - Jessheim BK

I Letohallen ved Gardermoen spilles i helgen nyttårscup. Lørdag og søndag blir det lagturnering, og det er påmeldt fantastiske 65 lag!

Fredag var det åpningsturnering hvor hele 61 par deltok, og de spilte ni tre-spills runder (27 spille). Premieringen var halt fantastisk, fire premier; nr. 10.000, 2: 5K, 3: 3K og 4: 2K!

Vinnere av åpningsturneringen ble Arnt Ola Løhre og Bård Kåre Græsli (HeimdalBK/Snåsa BK).

 
Bård Kåre Græsli og Arnt Ola Løhre tok seg av åpningsturneringa i Letohallen.

Her er en interessant slem fra Åpningsturneringen:


Slik de fleste spiller i Norge åpner vest med 1 grand. Da er Ø/V nødt til å komme i slem, spørsmålet er hvilken, og om det skal satses på storeslem. En måte å melde øst sine kort på er å overføre til spar for så å melde ruter som naturlig kravmelding. Da får åpneren et valg om han skal støtte ruter eller spar. I parturnering er det nokså normalt å støtte sparfargen. Da er det ikke så unaturlig å havne i 7 spar selv om øst ser at dte kan være et "hull" i ruter eller hjerter. 

I sparkontrakt er det tolv toppstikk. Det trettende kan kun komme ved å presse ut kløver konge mot trumf, og det lykkes. Så de som var i 7 spar var litt heldige, storeslemmen hadde i praksis 50% sjanse (litt mindre, det kan sitte 5-0 i trumf, og det kan sitte 5-0 i ruter slik at det kommer ruter ut til stjeling). I grandkontrakt er det kun tolv stikk. Noen fikk tolv stikk i 6 grand, og det kan kun skje ved at både nord og syd kaster unna hjerter slik at det blir tre hjerterstikk, eller at nord blanker kløver konge fordi han tror han må holde hjerteren. Pluss 1470 (6NT, 13) er derfor en heldig score, og det ga +7. Å spille 6 spar med tretten ga +1. Seks par noterte +2210 for 7 spar med tretten, og det fikk de +22 for, av 29 oppnåelige. Ett par meldte og vant 7 grand og tok toppen for det, mens fem par delte bunnen Ø/V for 7 grand med bet. 

Idealkontrakten er 7 ruter!

I ruterkontrakt er det bare å ta en kløverstjeling hos øst og det blir fem trumfstikk. Sammen med fem i spar, to i hjerter og kløver ess blir det tretten. Tre par meldte seg frem til toppkontrakten og noterte +2140 som ga +13. De burde vel fått enda mer pluss...

Resultater og spillstensiler for denne turneringen finner du her. 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.