Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Norske online serier på BBO og RealBridge

Aktiviteten på de forskjellige online bridgeportalene blir stadig større, og stadig mer/bedre organisert. Det er mange internasjonale turneringer, men også flere norske arrangement.

Den 2.januar spilles DRØMMEMAKKER CUP som er en fundraising for juniorbridgen (juniorleir). Der kan man via en auksjon "kjøpe" seg en toppspiller via auksjonen som fortsatt pågår. Dermed kan du få spille med en kjent toppspiller, og samtidig støtte et glimrende prosjekt. Auksjone pågår fortsatt, men siste frist er 22.12. klokken 12.00 CET. Så hvis du ikke ligger inne med et bud er det fortsatt en sjanse. De mest profilerte internasjonale stjernene er kostbare, men det er mange gode spillere som kan bli din makker for en billig penge. Det blir garantert en morsom turnering, og som nevnt går pengene til et godt tiltak. Alt om dette prosjektet finner du på Helgeland Juniorbridgeklubbs side, her. 

Det har blitt spilt en førjulsserie (lag) på BBO. En ny serie starter 3.januar. Initiativtakere til dette er Kåre Bogø og Terje Lie, og altmuligmann med full kontroll på resultater og gjennomføring er Kristian Barstad Ellingsen. Resultatlisten fra den første serien ser til forveksling ut som en resultatliste fra seriemesterskapets 1.divisjon de siste årene, altså høyt nivå. Resultater, butler, spilldiagram osv. kan du finne her. 

NBF innbyr til en lagserie på RealBridge fra 1.februar. Der blir det "divisjoner", eller inndeling i klasser om du vil. Det blir en "åpen klasse" (A) samt B og C klasse som har begrensninger når det gjelder spillernes mesterpoeng og handikap. NBF sine medlemmer har fått nyhetesbrev om dette, og du kan også lese mer om dette tiltaket her.

I den norske førjulsserien var det som nevnt høyt nivå. Derfor tas med et spill hvor resultatene ved første øyekast så litt overraskende ut, for ingen fikk maks i noe som er ut som et ikke så vanskelig spill. Ved å se nærmere på hele spillet ble det ikke så vanskelig å se hvorfor ingen av de ti lagene hadde funnet frem til toppkontrakten.

Giver øst, alle i sonen.

Når en ser disse kortene og vet at øst er giver skulle man tro det var mulig å finne frem til 7 hjerter for eksempel via Stenberg 2NT, kortfargevisning og slikt. Ved samtlige ti bord var imidlertid kontrakten 6 hjerter med tretten stikk, Ø/V +1460. Det var dog en forklaring på hvorfor ingen fant storeslemmen:

Joda, det startet nok med 1 hjerter-2NT mange steder, men så ville nord være med på leken. Noen sa 4 kløver, andre hoppet til 5 kløver. Da blir det atskiilig verre for Ø/V, for ikke å si umulig å finne ut nok til at 7 hjerter kan meldes med styring. Det er viktig å ha noen gode avtaler om de sperrer etter en sånn start, men selv de som hadde gode avtaler fikk problemer med å finne ut nok til å ta sjansen på 7 hjerter.

I 7 hjerter er det ikke tretten stikk rett ned, men nesten. Hvis øst gjøres til hovedhånd må to spar og to kløver plasseres et sted, og hvis de taperne skal rett og slett trumfes er det jo en viss fare for å bli overtrumfet. Men det går fint med en slags kryss-stjeling og slik det sitter. En annen plan er antagelig bedre, å godspille vest sin hånd. Det går veldig greit når nord har K-Q tredje i ruter, men det ville gått bra med mye verre rutersits også.

Burde/kunne N/S stampet i 7 kløver?

Nei!

Det kan bli kun 1100 om motspillet klikker. Men Ø/V kan foruten trumfesset få tak i to sparstikk, ruter ess og to ruterstjelinger til øst, og det er seks doblede i sonen, +1700. Så en modig stamp i 7 kløver ville kun vært verd 2 IMP om de slipper med -1400, og da med fare for at Ø/V melder storeslem! 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.