Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Norske damer til topps i London

Forrige helg gikk Young Chelsea Women's Swiss Teams av stabelen i London.

Til topps gikk et rent norsk lag bestående av Ann Mari Mirkovic Juvik, Maja Rom Anjer, Stine Holmøy og Lisbeth Glærum. På 2.plass kom English Junior Team og på 3.plass French Women.

Stine, Ann-Mari, Maja og Lisbeth etter seieren i London. (til høyre Paula Leslie fra arrangøren YC Bridge Club)

Her er et spill fra turneringen hvor det norske N/S-paret meldte nokså hardt. Det er jo stilen i lagkamp, men det kan være et tveegget sverd og. Blir det for mye Møllers tran så blir det fort for mange -50, -100 osv, og en haug med 5-6 impere ut hvis de ved det andre bordet spiller delkontrakter. Så det er som alltid, melder du hardt må du spille godt!

Det er klart syd føler hun har gode kort, men 2 hjerter viser også gode kort her. Med vanlig åpningsstyrke bør dobleren passe på 1 hjerter i denne situasjonen. Så hånden er vel sånn ca. til 2,5 hjerter, og siden syd valgte 3 hjerter som bør vise tett oppunder 20 poeng må nord legge på til utgang.  

Dermed ble det en knallhard utgang som skulle spilles av Ann-Mari (nord). Øst spilte ut ruter knekt.

Hvis det er kun to hjertertapere lysner det veldig, men da skal det sitte veldig snilt i trumffargen.

Hjerterfargen isolert sett bør spilles liten til tieren i håp om K-J-x eller A-J-x hos vest som er en større sjanse enn akkurat A-K dobbel hos øst. Slik det sitter må det bli tre trumftapere. Liten til tieren krever riktignok esset eller kongen, men etterpå vokser nieren opp til et tredje stikk uansett. Og med tre trumftapere ser det unektelig ikke så lyst ut i denne utgangen.

Her har spillefører informasjon, østs åpning. Uten A-K i hjerter hos øst blir det knapt en åpnngshånd, så Ann-Mari spilte på J-9-x i hjerter hos vest (eller J-9 dobbel hvis nieren kommer på). Hun stakk den utspilte ruteren med esset og spilte liten hjerter til fireeren og femmeren! Men øst hadde nieren som hun stakk med før hun fortsatte med ruter. Den ble stukket med damen, så spar til damen og nok en hjerter mot nord til knekt, dame og honnør. Øst tok det tredje hjerterstikket sitt og spilte kløver, men kløverskiftet kom litt for sent til å skape trøbbel. Kløver ess vant stikket, så to store ruter med sparavkast fulgt av spar til stjeling. Siden den fargen satt 3-3 var det med tre sparstikk i alt ti stikk. Dermed ble det en "fet" +620 til notering etter på en måte å ha gjort blindemann (syd) til hovedhånd. 

Ved det andre spilte N/S 3 hjerter. Spillefører la det opp annerledes i et forsøk på å få trumfet kløver hos syd. Spilleføringen ble ingen suksess og hun mistet på en måte kontrollen så det ble en bet i delkontrakt! Dermed ga spillet en stor utgangssving inn for de norske damene på veien mot en nokså klar turneringsseier.  

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.