Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Norsk triumf i den svenske toppserien!

Den svenske Elitserien i bridge som tilsvarer den norske 1.divisjon ble avsluttet i helgen. Det endte med stor norsk triumf da fire av spillerne på vinnerlaget er nordmenn: Ole Marius Myrvold, Lasse Aaseng, Arve Farstad og Sam Inge Høyland. For sikkerhets skyld toppet Myrvold og Aaseng butleren. Med seg på laget hadde de norske spillerne to svenske spillere, Thomas Andersson og Jan Bennet. 

Kjell Gaute Fyrun og Svein Gunnar Karlberg deltok også i dette mesterskapet. Laget deres ble nr. 6.

Det deltok 12 lag som over to helger spilte en kamp mot hvert av de andre lagene. Alle resultatene runde for runde samt alle spillene og forskjellige andre detaljer finner du på SWAN-bridge, her. 

Det norske vinnerlaget var stort sett med helt i toppen gjennom hele mesterskapet, og mot slutten la de grunnlaget for seieren med nesten full topp i den nest siste kampen. Det ble et lite tap i den siste kampen, så de kunne blitt forbigått, men det holdt med 4VP margin til nr. 2, og nesten 10 VP til nr. 3. På lagene som kom på 2. og 3.plass spilte flere internasjonale toppspillere, bla. brødrene Rimstedt. 

I den nest siste kampen startet det bra for Myrvold-Aaseng. Slik så deres kort ut i det første spillet hvor det norske paret satt N/S:

Hvilken kontrakt tror du de spilte?

Det er jo omtrent verdier til utgang, 24 HP til sammen og noen tiere. Med 4-4 tilpasning i spar og singleton på den ene siden er det vel ikke unaturlig å havne i 4 spar. Men det norske paret spilte 3NT som kanskje er en vel så bra kontrakt. Eller, slik det var en mye bedre kontrakt siden hele spillet så slik ut:

Hvorfor de havnet i NT i stedet for sparkontrakt vites ikke sikkert, et forsøk på kontakt med en av spillerne på vinnerlaget like etter spillingen var ferdig var ganske resultatløst. Men kvalifisert gjetting tilsier vel at øst hadde åpnet med 1 spar etter deres system, selv om det for mange ville vært 1NT-åpning. Så lenge øst har vist femkorts spar er ikke sparkontrakt andre veien aktuelt lenger, og de heiste seg opp i den hardmeldte, men sjanserike utgangen 3NT.

Slik det sitter må det nesten bli ni stikk i NT. Det kom ruter ut. Det er naturlig å gå på sparen for å godspille to stikk i den fargen. Ruteren ordner seg av seg selv, hjerter konge sitter i saks, og det blir ni stikk, noe Aaseng innkasserte ganske raskt.

Pluss 600 var verd 13 IMP da også Farstad-Høyland hadde et resultat på spillet, de spilte mot den litt merkelige kontrakten 3 hjerter av nord med to bet, +200. Aaseng-Myrvold var det eneste paret som noterte utgang på dette spillet. 

 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.