Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Norge vant JERNBANE-EM

Etter et par år med utsettelser pga. pandemien ble Jernbane-EM arrangert i sør-tyskland i forrige uke, og Norge gikk helt til topps!

De norske gullvinnerne i Jernbane-EM

På vinnerlaget spilte John Våge, Arne Joar Basmo, Nils Hirth, Terje Hirth, Inge Mykland og Tor Bølum.

Ungarn kom på 2.plass og Frankrike ble nr. 3.

Her er et gladspill fra kampen mot Frankrike.

Giver vest, N/S i sonen.

Åpner du med dette?

Ja, det gjør i alle fall jeg, og det gjør vel de aller fleste. Det er kun 11 poeng, men fine kontroller og 5-4 fordeling. 

Det ble feil å åpne denne gangen, men det skyldes ikke at vest hadde kun 11 poeng, for det ville ikke hjulpet noe særlig med ett poeng til, for eksempel spar knekt. Og skylden for at det ble et forferdelig spill for det franske paret må nok heller øst ta enn vest?

Da John Våge (nord) doblet opplysende gikk det pass rundt. Arne Joar Basmo (syd) syntes det så bra ut å spille motspill mot 1 hjerter doblet selv om det alltid er en liten bekymring med å straffepasse når man er i ugunstig sone, for får vi mange nok bet til at det blir mer enn egen soneutgang?

Vest var ikke helt fornøyd med makkeren og mente han burde sagt 1 spar. Det er det nok fristende å være enig i selv om det er så opplagt med fasit i hånd.

Våge spilte ut to store spar før han skiftet til trumf. Spillefører kunne nok fått ett stikk mer enn han gjorde, men da syd kom inn på et tidspunkt og spilte kløver konge fikk forsvaret satt opp kløveren og spillefører endte opp med å kun få for de to essene sine! Fem doblede utenfor sonen, N/S +1100.

Den franske syd var i samme situasjon som Basmo idet også hans makker doblet opplysende mot 1 hjerter. Men Frankrikes syd satset på det han trodde var sikre +600 eller mer i 3NT. Da var ikke sikkert i det hele tatt...

Nils Hirth (vest) som spilte med sin tvillingbror Terje spilte ut kløver mot syds 3NT. Det var et ganske drepende utspill da det tok bort inntaket til syd og hjerterstikkene spillefører var avhengig av. Spillefører kan nok vinne 3NT om han innkasserer A-K i spar først, så spille hjerter. Da blir vest innspilt og må gi syd inntak i kløver eller på ruter dame. Det fikk ikke den franske syd til og det endte med hele tre sonebet i 3NT, Ø/V +300 og kanonspill for Norge ved begge bord og 17 IMP inn. 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.