Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Norge-Manchester: Klar norsk seier

På Realbridge ble det torsdag spilt en kamp mellom Norge og Manchester. Det ble klar norsk seier sammenlagt. Tre norske par endte øverst på resultatlisten som så slik ut etter 30 spill:

Her er et spill hvor de norske gjorde det bedre enn engleskmennene. 

Giver øst. Ø/V i sonen.

Da Bogø og Sivertsvik hadde etablert utgangskrav og spar var satt som trumf spurte Bogø (øst) om nøkkelkort. Da Ranja viste ett ess med 5 ruter doblet nord for utspill. Det var gunstig for Bogø som nå ikke brydde seg om å spørre om trumfdamen, men tok sjansen på 6 spar direkte over 5 ruter.

Det kom ruter ut til stjeling hos øst. Hvordan bør trumfen spilles?

Hvis sparen sitter 2-2 er det hipp som happ om man spiller liten til kongen (rett om nord har Ax, feil om nord har damen dobbel), eller tar finessen. Om syd har singel dame er også liten til kongen rett, men feil om syd har esset singel. Det som gjør at finessen er beste sjanse er at nord kan ha A-Q-x (x). Bogø spilte seg over på hjerter dame og lot spar 9 seile. Da var spillet over siden det satt slik:

Kun Bogø-Sivertsvik noterte +1430, men Heiberg-Evenstad og Hoftaniska var i en bedre slem da de fant frem til 6 kløver. Etter deres system fant vest ut at øst hadde 6-4-0-3, og da konkluderte de med at 6 kløver er en god slem. De noterte +1370.

Ellers var det utgang i spar de fleste stedene, men ett engelsk par gikk bet i 6 spar etter å ha bommet trumfen. Det var kanskje ikke så rart at han gjettet feil, for ved det bordet gikk Jon Egil Furunes (nord) innpå med 2 ruter etter starten 1 spar - 2 kløver. Dermed var det mest sannsynlig spar ess satt hos nord. Det ble spilt liten til kongen med to trumftapere som resultat.  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.