Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Nordisk: Soleklar seier til Norge i åpen klasse!

ÅPEN KLASSE

Tor Eivind Grude, Christian Bakke, Terje Aa og Allan Livgård (NPC var Tolle Stabell) spilte meget solid og vant OPEN i Nordisk mesterskap med god margin. Mesterskapet foregikk i Ørebro.

Sverige ble nr. 2. Lagene møttes to ganger. Selv om Norge Open aldri virket å være truet i dette mesterskapet var det vel i det andre oppgjøret mot Sverige at Norge takket for seg og stakk skikkelig fra de andre lagene. Her er et par gevinstspill fra den kampen.

Mot østs 4 spar spilte Terje Aa ut kløver 5 til kongen og esset. Øst la nieren for å skjule kløver 4. Så syd kan set fra nord sin side ha 5-4 dobbel. Om øst følger med kløver 4 kan ikke syd ha dobbelton da det i så fall ville vært 9-5, og da villle han ikke spilt ut femmeren. Men Allan Livgård trodde mest på at det var singeltonutspill og spilte kløver knekt tilbake som Terje stjal med spar 4. Så hjerter knekt. Nå kan spillefører forsøke hjerterfinessen, men da går han kanskje mer enn en bet. Men om den finessen holder kan han spille tre runder trumf, og senere kaste en ruter på hjerter ess og en ruter på kløver dame. Men han gikk opp med hjerter ess og stjal en hjerter. Det er riktig spilt å ikke prøve hjerterfinessen om nord har hjerter konge og syd har trumfet fra trekorts trumf så den sitter 2-2 nå.

Det ble imidlertid en trumftaper til da nord hadde tre trumf, og spillefører kunne ikke bli kvitt mer enn en ruter. En bet, Norge +100.

Ved det andre bordet spilte Tor Eivind Grude 4 spar og fikk også kløver 5 i utspill til kongen, esset og nieren. Hvis syd har 5-4 dobbel i kløver kan vel kanskje kløver tilbake være feil, og den svenske nord skiftet til trumf. Da ble det lett for nordmannen. Grude tok A-K i trumf og spilte kløver til damen, kløver til stjeling, hjerter til esset, kløver til stjeling og trumf til nord. Nå var to kløverstikk godspilt og det var fortsatt inntak til vest på ruter ess. N/S fikk kun for kløver ess og det ene trumfstikket, Norge +650. Spillet ga 13 IMP til Norge.

 

Her var det en kontrollert meldesekvens av Grude-Bakke via an kunstig 2 kløvermelding av øst i andre runde. De sniffet litt på slem da øst meldte 4 spar på renonsen, men det gjorde ikke vest sine kort noe bedre. Og det mangler to nøkkelkort her, så slem bør ikke meldes. Det står i tolv stikk slik det sitter, men det er noe mindre enn 50% sjanse for det da noen skjeve sitser kan gjøre det vanskelig (eller det kan være direkte bet med 5-1 i kløver). Så 5 ruter er korrekt kontrakt. Det ble tolv stikk pga. den snille sitsen, Norge +620. 

Ved det andre bordet gikk meldingene slik:

Merk Aa sin opplysende dobling over 1 hjerter. Det er en doblingstil så er blitt ganske vanlig, dvs. at man kan doble selv med minimums åpningsstyrke og uten å ha tilpass (minst tre kort) til alle umeldte farger. Særlig aktuelt er det med firekorts i umeldt majorfarge. Det eneste "farlige" er om makker melder (for mye) ruter. Det er imidlertid mye å si i favør en slik stil, spesielt utenfor sonen. En kommer med i meldingene, og det kan være gull fordi vi har noe der å gjøre (vi har kontrakt), men også fordi det forstyrrer motparten. 

Det forstyrret motparten da Livgård kunne melde to ganger med nords kort. Likevel er det overaskende at et så sterkt par som Bertheau - Hult ikke kom seg i utgang. 

Med kun delkontrakt ved det bordet ga spillet 10 IMP til Norge.  

Norge mer eller mindre spilte ut Sverige i denne kampen og vant med 18,13 - 1,87 VP (39 IMP).

DAMEKLASSEN

Det må være lov å si at Norge skuffet stort i dameklassen. Norge ble nest sist og tapte alle kampene foruten de to kampene mot Sweden Blue som var det desiderte bunnlaget. 

Sverige Yellow vant dameklassen. 

UNGDOMSKLASSENE

Her var det meget god innsats av de norske! I U-26 ble det sølv, det norske laget ble kun slått av Sverige. Disse spilte på sølvlaget:  

Marius Austad – Nicolai Heiberg-Evenstad, Thea Lucia Indrebø – Ida Marie Øberg (npc Christian Bakke).

Og i klassen for de yngste, U-21 ble det norsk gull!

På gull-laget spilte: 

Anders Brogeland – Are Borgar Landsvik, Erleta Plana – Maren Idland Sægrov (npc Lars Eide).

Alle resultatene fra Nordisk finner du her.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.