Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

NORGE SENIOR knuste lederlaget USA 1

I dagens siste kamp i Marrakech torsdag møtte Norge Senior USA 1 som ledet før den runden. Da klaffet det godt for de norske «guttene» som slo amerikanerne med 17.85 – 2,15 VP. Etter det, med åtte kamper til å spille ligger Norge Senior som nr. 11, kun 4 VP bak 8.plassen som til slutt vil gi kvartfinale.

Norge fortsetter den gode spillingen både i OPEN og DAMER. I OPEN leder Norge Round Robin etter 15 runder (av 23), mens i dameklassen ligger de norske på 4.plass.

Her er et spill fra kampen mellom Norge og New Zealand i Bermuda Bowl (Open), en BBO-overført kamp:

Norge var i ledelsen før dette spillet. Ta vest sin plass og velg utspill. Meldingene gikk slik:

Syds har vist 15-17NT, og nord har spurt med 3 kløver, Puppet Stayman. Da viste syd en eller begge firekorts major, men ikke femkorts farge. Nord var ikke interessert i firekorts major og sa 3NT.

Hva spiller du ut?

Velger du et aggressivt sparutspill, eller et litt mere passivt hjerterutspill?

Hvis syd har firekorts spar kan spar ut, for eksempel kongen bli veldig kostbart. På den annen side kan hjerterutspill bli dumt det også.

De fleste satset optimistisk på sparutspillet, men Norges vest prøvde en liten hjerter. Slik så hele spillet ut:

Etter hjerter ut ble det lynraskt ni stikk, det var bare å sette opp ruteren så ble det 1+3+3+2= 9 stikk. Med stor spar ut fra vest er det umulig å vinne 3NT, og det fant New Zealand sin vestspiller. Dermed vant de 10 IMP, og kampen var helt jevn igjen. Til slutt slo Norge kiwiene, men bare med 6 IMP.

I Bermuda Bowl gikk 15 av 24 lag bet i 3NT, resten vant den.

I dameklassen vant også Norge 10 IMP da Øigaarden - Grude fikk hjem 3NT, mens kontrakten kom på nords hånd ved det andre bordet, og da kom liten spar i utspill fra øst.

Akkurat det samme skjedde i seniorenes kamp mot USA 1. Frydenberg - Eide noterte +400, mens det kom spar ut mot 3NT fra øst ved det andre bordet - en bet. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.