Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

NM for mixlag: Ikke helt klin kokos

Laget som hadde tatt lagnavnet klin kokos tok hjem seieren i NM for mix lag. På det laget spilte Siv Thoresen, Aksel Hornslien, Anne Bi Fossum, Tolle Stabell, Jo Arne Ovesen og ingunn Uran. 

Sølv: Anne Lene Krogh-Vennemo Johnsen, Jan Erik Olsen, Virginia Chediak og Espen Fasting. 

Bronse:  Kjell Gaute Fyrun, Ingeborg Andersen, Stian Andersen og Mari Fonkalsrud.

Hele resultatlisten (86 lag) og butler finner du her.

I går kveld startet NM Monrad par, damepar og veteranpar. Resultatlistene med stillingen i de tre turneringene etter en sesjon av tre finner du her. 

Vi tar med et ellevilt spilt fra monrad par, siste runde tirsdag kveld.

Hvis du ikke var med å spille dette spillet i går kveld kan du jo diskutere N/S-kortene med din faste makker. HVordan melde seg frem til 7 ruter (eller 7 kløver) med styring?

I monrad-par deltar 104 par, 52 bord. Av de 52 ble det på seks bord meldt storeslem i minor, +1440. Noen par hadde stoppet i utgang, andre hadde gått bet i grandkontrakter. Så de som var i 6 ruter med tretten stikk fikk +4 på spillet. SEKS (!) par var i 6 grand. Der er det enten tretten stikk, eller du går seks bet, alt etter om øst finner hjerter i utspill, eller ikke. Er hjerterutspill mot 6 grand opplagt? Ikke så godt å si, men med en sterk og grandpreget hånd hos nord kan godt hjerter ut mot slem (6NT) være å gi spillefører ett ekstra strikk, kanskje det tolvte.

Jeg skal ikke påstå noe om det var et utspillsegg av de som ikke traff hjerter ut, men det er i alle fall sikkert at mot 3 grand vil de fleste spille ut hjerter. Altså betes 3 grand lettere enn 6 grand! Tre par traff hjerter ut mot 6 grand og delte toppen.   

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.