Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

NM for klubblag: finalelagene er klare

Fristen for sjette og siste utslagsrunde i NM for klubblag er gått ut, og alle kampene er nå spilt. Her er resultatene i de syv kampene:

 

Vinerlagene er klare for lagfinalen sammen med arrangørklubbens lag (Båsmo BK). Finalen går av stabelen 10.13.mai. 

To klubber hadde med to lag i 6. runde. Topbridge BC var sikret ett finalelag da to av klubbens lag møttes, mens Sunndalsøra BK kunne fått med to lag i lagfinalen. Klubben kunne også blitt uten et eneste lag i finalen, så at 1.laget kom seg videre er vel greit nok:Og det laget blir ett av favorittlagene til gull. 

Dramaspill i Oslo

Her er et spill fra kampen mellom de to lagene fra Oslo hvor Topbridge 6 vant en overbevisende seier (71 IMP). 

 

Ekstrem fordeling med såkalt dobbeltilpasning begge veier. N/S kan vinne 6 kløver og Ø/V kan vinne 6 spar! Men det går galt om det spilles med en av de to andre ni-korts tilpasningene, hjerter (N/S) og ruter (Ø/V), siden motspillerne kan få stjelestikk. Her er hva som skjedde ved det ene bordet hvor min informant var tilstede, og som han sa: "Her var det vel flere av oss som gjorde litt rare ting?":

 

Johansen safet hjem elleve stikk selv om det var mulig å vinne ett doblet overstikk i 5 kløver. Ved det andre bordet var også kontrakten 5 kløver doblet, og der vant Wennevold-Helness tolv stikk for +950! Det ga 5 IMP til Topbridge 2, men spillet var kun et av noen få lyspunkt for det laget som måtte se seg kraftig slått av klubbkameratene sine. 

Forsjellig "timing" i Bergen

Her er en slem som det må sies er uheldig å gå bet i, og det finnes flere forskjellige spilleplaner som gir tolv stikk med det utspillet som kom ved begge bord. Litt forskjell i rekkefølgen kortene ble spilt (timingen) ble avgjørende.  

 

Dette var meldingsforløpet ved det bordet Bergen AKs Christian Bakke satt vest. N/S brukte kortfargeinvitter etter en slik høyning til 2 i major. 4 hjerter viste 0 eller 1 hjerter og 5 ruter 0 eller 3 Key Cards. Bakke syntes han hadde et vanskelig utspill mot 6 spar, og det minst attraktive ved siden av trumf fra knekten fjerde er kanskje ruter knekt som aktuelt ville vært det beste utspillet! Han spilte ut hjerter ess mot Stian Andersens 6 spar, og det samme utspillet fikk Thor Erik Hoftaniska mot 6 spar ved det andre bordet.

Andersen trumfet utspillet og spilte spar ess fulgt av spar til damen. Så to store ruter og en tredje runde av sorten. Vest stjal og fridde seg med sin siste trumf. Senere hadde Andersen flere sjanser. Ruteren kunne eventuelt kastes på hjerter konge og kløveren hadde gitt fire stikk. Selv om kløveren satt skjevt ville det gått bra om øst hadde hatt kløverlengden, for da ville han blitt skviset i minorfargene. Men da kløveren satt skjevt og det ikke var noen skvis ble det en trist bet, temmelig uheldig kan man si.

Hoftaniska "timet" det litt annerledes etter at han trumfet det utspilte hjerter ess. Han spilte liten spar til damen. Så tre ganger ruter mens det altså fortsatt var to trumf igjen hos nord. Hvis vest trumfer med spar knekt og frir seg med spar har spillefører fortsatt en trumf igjen hos nord (nieren) som kan brukes til å trumfe den siste ruteren, og kløvertaperen han har (pga. skjev sits i den fargen) kan kastes på hjerter konge. Vest valgte i stedet å kaste en hjerter i tredje ruterrunde. Hoftaniska stjal da en hjerter og spilte den siste ruteren sin i denne posisjonen hvor han har blitt en trumf kortere (!) enn motspilleren: 

Idet syd spiller sin siste ruter kan vest trumfe, men det blir det eneste stikket forsvaret får, spillefører kan ta ut trumfen idet han kommer inn, og resten står. Og hvis vest kaster kløver får spillefører for nords siste trumf og deretter tre kløverstikk, og vest får kun ett stikk i trumf til slutt. Spillet ga hele 14 IMP til Bergen AK og bidro til en solid seier over Lillehammer.

 

 

Kommentarer

"To klubber hadde med to lag i 6. runde. Topbridge BC var sikret ett finalelag da to av klubbens lag møttes, mens Sunndalsøra BK kunne fått med to lag i lagfinalen."

Hva med BAK som fikk 2 lag til finalen? :)

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.