Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

NM for damer: Bare is og brus for IS OG BRUS

Lag IS OG BRUS vant nok en gang NM for damelag da mesterskapet ble arrangert i helgen. På årets vinnerlag spilte Tove Haugen, Torild Heskje, Ann Karin Fuglestad og Marianne Harding.

GULL til Heskje, Haugen, Fuglestad og Harding!

Hele resultatlisten finner du her. 

I vetaran NM for lag vant lag ASTRID med Astrid Steen Lybæk, Erik Bølviken, Jostein Sørvoll og Sverre Koch. Resultater fra det mesterskapet finner du her.

Her er et spill hvor det handlet om slem, men den ikke sikker hvis motparten fant beste utspill.

 

Idet syd (som er giver) i andre melderunde viser 18 -19 grand og nord finner ut at de har 5-3 tilpasning i spar blir nord sleminterresert. Og det er en god lilleslem i spar- eller kløverkontrakt.

Men la oss si du spiller 6 spar og får hjerter i utspill. Da forsvinner esset og det blir hjertertaper om forsvaret kommer inn i trumf. Hvordan spiller du trumfen?

Uten noen indikasjoner er esset fulgt av finesse korrekt spill med en slik farge. Det tar med seg damen fjerde hos vest i tillegg til 3-2 sits. Men spilles slik etter hjerterutspill mot slem blir det bet: 

Vinnerlaget spilte 6 spar med syd som spillefører, og da kom naturlig nok singel kløver i utspill. Tolv enkle stikk, +1430. Ved det andre bordet ble heller ikke det truende hjerterutspillet funnet - uavgjort spill. 

Ni par meldte og vant lilleslem i NM damer og NM veteran samlet. Like mange var kun i utgang, og seks par gikk en sur bet etter at motparten fant hjerterutspillet mot slem.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.