Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

NM PAR: Brogeland-Bakke i tet

I parfinalen har de 54 deltakende parene gjennomført første spilledag, 60 spill. Det skal i alt spilles 159 spill, tre spill mot hvert av de andre parene.

Etter fredagens spilling leder Boye Brogeland-Christian Bakke. De scoret hele 62,7%. Det er langt igjen, finalen avsluttes søndag, men de har fått en bra ledelse foran Ole Fuglestad-Jon Solli Hansen (57,7%), og på 3.plass så langt Erik Eliassen-Bjørn Børre Leinan (57,0%). 

Alle resultatene og spill finner du her. 

Her er et spill hvor system og avtaler spilte mest rolle:

Giver øst, alle i sonen.

Øst åpner med 1 hjerter. Hvordan ville du og din makker meldt videre?

Jeg tror det er greit at vest svarer 2NT som Stenberg, minst firekorts støtte og utgangskrav. Den konvensjonen kan spilles på uttalige måter, men det bør kunne være en mulighet for svarhånden å kunne få vite om åpnerens kortfarge. Får vest vite om singel spar, og senere (Key Card) at øst har både ruter ess, A-K i trumf samt trumfdamen, ser vest at storeslem i hjerter har bra sjanser. Sparfargen bør kunne godspilles.

Det er klart at storeslem ikke er nedlegg. Det må satses på godspilling av sparen med stjelinger, og går det bra vil vests hånd bli godspilt. Om trumfen sitter 2-2 er det veldig store sjanser. Selv med 3-1 i trumf er det bra sjanser, og visse sjanser for å få tak i alle tretten stikkene ved å godspille vests hånd selv om sparfargen ikke sitter helt fløte.

I Stavanger satt imidlertid spar 3-3, og det var ingen problemer, alle fikk tretten stikk i hjerterkontraktene. Men fire par var kun i utgang! Resten fordelte seg ganske likt på +1460 for 6 hjerter med tretten og +2210 for 7 hjerter med tretten. Vel, det var noen flere i lilleslem, bl.a spilte de 6 hjerter mot lederparet som fikk +5 av 25 oppnåelige for å sitte imot -1460. Å melde 7 hjerter og vinne den (alle som meldte den vant den) ga +18 til Ø/V. 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.