Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

NBP-prisene: Tom Johansen vant i åpen klasse

Vi fortalte i går om Thomas Tøsse som vant Norsk Bridgepresse sin juniorpris for 2018 (beste spill). I åpen klasse ble et spill fra lag NM signert Tom Johansen kåret til det beste spillet av en nordmann i året som gikk. 

Jeg liker at det var Tom sitt spill som vant - en "uskyldig" delkontrakt. Ofte får de store spillene, utganger og slemmer mest oppmerksomhet. Det kan imidlertid godt være like mye (eller mer) bridge i småkontraktene.

Vinnerspillet, Tom Johansens 3 kløver er spekket av BRIDGE. Det handler om å se hva som må til, men også se for seg hvordan motspilleren vil tenke og handle deretter for å tegne et feilaktig bilde for motspilleren for å få han/hun til å gjøre feil. Med andre ord, bridgespykologi kombinert med kunnskap om det rent tekniske.

Tom er en mester på det området, kort sagt en skikkelig  "kortspeller".


Vær på vakt hvis du spiller mot denne mannen. Det er ikke sikkert spillet er akkurat sånn som det ser ut...

Selv har jeg kjent Tom Johansen lenge. Vi var flere som tidlig raskt fant ut at her dreide det seg om et stort bridgetalent da han spilte på juniorlandslaget som tenårling. En del år senere hadde han vel en liten pause fra bridgen, spilte i alle fall lite, men da han kom tilbake og deltok mer igjen var han like farlig å møte som før.

NBP sin reportasje om kåringen finner du her.

Journalistprisen gikk til Nils Kåre Kvangraven. Hans reportasje om Toms vinnerspill ble publisert på på kvangraven.no, og du kan du lese her.

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.