Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Marit Sveaas internationale bridgeturnering

Denne turneringen startet fredag og avsluttes søndag. Så langt har de ikke spilt mer enn 16 runder, 64 spill, og det gjenstår 25 runder (100 spill). Før start lørdag morgen leder Thomas Charlsen og Christian Bakke foran to engelske par.

Alle resultatene finner du her.

Her er et typisk parturneringsspill fra fredagens spilling, et spill som ville gått fort i glemmeboken om det hadde vært snakk om lagkamp.

Giver nord, ingen i sonen

Den vanligste kontrakten var 4 hjerter.

Ø/V har to ess, men hvis de ikke tar for dem kan det bli tolv stikk. La oss si du er i 4 hjerter som nord, og øst spiller ut spar 5. Da kan du ta ut trumfen og innkassere sparstikkene med avkast av to ruter. Øst viser seg å ha startet med dobbelton spar og dobbelton trumf. På tredje og fjerde spar kaster han to kløver. Nå handler det om å tippe hvor kløver knekt befinner seg, og det valget svinger mange poeng i parturnering! Hva ville du gjort?

Øst har antagelig fem kløver fra start, og da er han nok favoritt til å ha et bestemt kort i fargen, her kløver knekt. Men spiller du på det og tar finesse over han tapes to kløverstikk siden det så slik ut fra start:

Det var noen par som gamblet litt her og havnet i 3NT hvor det er de samme elleve sikre stikkene som i hjerterkontrakt. Tre av dem som spilte grand fikk tak i tolv stikk og delte toppen (+46) for +490. De grandhaiene som fikk +460 fikk +6 av 48 oppnåelige. Mellom 460 og 490 kom de som hadde fått tolv stikk i hjerterkontrakt, og det ellevte stikket var gullkantet. Å få +480 ga +27, mens de som tapte til to ess, eller bommet kløveren etter at de hadde fått kastet unna ruteren ble avspist med -23, 50 poeng i sving pga. et lite overstikk.

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.