Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

MIX REALBRIDGE LAG

NBF sin lagturnering for mix-lag fortsatte denne uken, og de fleste lagene har spilt tre kamper. 

I ledelsen foreløpig finner vi et lag som kaller seg Kreativ Mix med Solbritt Lindahl, Siri Hove, Lars Frøland og Hans Noreng. Noen av lagene som står med to kamper kan dog gå forbi.

Vi tar med et par freske spill fra kampen mellom lag 200 som er spillere fra Sørlandet, og lag Lillebaluba som består av spillere fra Helgeland – to sterke mix lag, så det tegnet til å bli en jevn kamp.

Etter 11 av 16 spill ledet Lillebaluba med 23-10, men det kan snu fort i bridge. Og det kom fem strake gevinstspill i favør lag 200, 46-0 på de siste fem spillene! Dermed vant sørlendingene kampen med 33 IMP.

Kampens to siste spill var potensielle slemspill.

Giver syd. N/S i sonen

VEST

Syd passer, og det er vest sin tur. Med dette åpnes med 1 spar og makker sier 1NT. La oss si svaret 1NT viser 6-11 som det gjør om man spiller med systemet 2-over-1 (GF). Hva melder du over 1NT?

Homme-Homme meldte slem som Ø/V etter at vest over 1NT sa 2NT som jeg ikke har informasjon om hva betyr. Det er vel enten kunstig utgangskrav, eller viser kløverfarge? De fant i alle fall kløvertilpasningen og suste på til 6 kløver!

Det kom ruter ut til stjeling. Det er ikke mange tapere, men manglet stikk her, så spillefører sendte i vei spar konge og kastet en ruter fra øst. Syd vant med esset og spilte mer ruter til stjeling. Det var et godt stykke igjen før slemmen var spilt hjem, men to spar ble stjålet underveis, kløvervalget ble tippet korrekt (toppe ut damen), og da var det bra sjanser til slutt. Sparen kunne gå, eller det var en sjanse for fire hjerterstikk.

Siden spar satt 4-4 ble det femte sparen god, og en fet +920 til notering.

Ved det andre bordet meldte vest kun 2 kløver over svaret 1NT. Det er vel greit nok, det er ikke sikkert det er noen utgang her om øst har minimum for sitt svar, og det ikke er særlig med tilpasning. Men da øst passet ble det en stusselig liten kontrakt, 2 kløver!

Jeg tror øst må høyne til 3 kløver, i alle fall om åpnerens andre melding kan være ganske sterk (som er normalt). I så fall, over østs 3 kløver kan kanskje vest hoppe til 4 ruter - Splinter - og det passer fantastisk for øst med intet bortkastet i ruter og toppstikkene i hjerter. Vel, det er ikke det at slem nødvendigvis er så bra her, men til utgang bør de nok komme seg. 

Spillefører tok tolv stikk der også, + 170, og det ga 13 IMP ut mot det voldsomme resultatet ved det andre bordet.

Med litt skjevere sits kunne godt slemmen ha gått bet, og da ville 2 kløver-kontrakten gitt gevinstspill!

Mye ble avgjort i åpningsmeldingen i dette spillet:

Giver vest. Ø/V i sonen

Da Nils Kvangraven (nord) etter passs fra vest åpnet med en 15-17 NT (en oppvurdering, tror jeg) var ikke Maria Ursin til å stoppe. De endte i 6NT spilt av nord.

6 spar er kanskje enda bedre, men 6NT er også en god kontrakt med 4+3+3+1= 11 toppstikk, og flere sjanser til å vinne det tolvte stikket. I verste fall avhenger slemmen av en vellykket kløverfinesse - 50%. Spesielt bra er kontrakten siden øst hadde spar ess så spillefører slapp kløverskift fra vest om han satt med spar ess. I så fall måtte spillefører ha gjettet med det samme, ta kløverfinessen, eller satse på at enten J-10 satt tredje i hjerter, ELLER en skvis som det godt kan være med disse fargene. Men spillefører slapp å gjette siden øst hadde spar ess. Alle sjansene kan da forsøkes i tur og orden, så kløverfinesse til slutt om ikke hjerter gir uttelling. Og det kan som sagt gå bra ganske automatisk ved hjelp av en skvis også.

Øst gjorde det ikke særlig vanskelig for spillefører da han skiftet til kløver da han var inne på spar ess, +990. Ved det andre bordet åpnet nord med en 13-15NT, og da endte de i 4 spar med tolv stikk, 11 IMP til lag 200.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.