Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Lagfinalen, dag 2: Svingspill galore

Andre dag av lagfinalen startet med et fyrverkeri i kampen som ble overført på BBO, Sunndalsøra-Kristiansand. To sterke lag, og en kunne forvente en jevn og tøff kamp. 

Det staret imidlertid veldig bra for Sunndalsøra. Og så ble det bare enda bedre utover første halvrunde!

Her valgte nord å åpne med 3NT som viste en god hånd med veldig lang og god hjerterfarge. Jeg kjenner ikke N/S sine avtaler, men trodde ikke konvensjonen var ment for den håndtypen.

Uten å gi skylden til åpningsmeldingen så ble det et elendig resultat på spillet til slutt for Kristiansands N/S da de til slutt doblet 5 spar. Den kontrakten hadde ikke Roar Voll problemer med å vinne etter hjerter ut som han trumfet. Underveis trumfet han opp to ruter før syd fikk komme inn på trumfkongen idet han ikke hadde flere hjerter igjen. Da måtte han spille kløver, eller ruter til dobbeltrenons som gir stjeling hos øst og avkast av kløver fra vest. Spillefører slapp altså å gjette kløveren, og Kristiansand måtte notere en trist -850.

Det ble ikke noe bedre resultat for Kristiansand ved det andre bordet. 

Hva er "par" i dette spillet (par = det høyeste som i teorien kan oppnås på spillet)? "Par" på et spill er altså resultatet hvis alle gjør det teoretisk riktige med helt åpne kort. Det har egentlig ikke mye med praktisk bridge å gjøre.

N/S ser ut til å kunne vinne 6 ruter. Men den kan teoretisk sett betes ved at vest spiller ut hjerter til stjeling om syd er spillefører, eller at øst spiller ut liten kløver (!) om nord er spillefører. Vest kan i så fall komme inn på kløver konge og gi øst hjerterstjeling! Fantasibridge riktignok, men...

6 ruter er på en måte beste slem, men altså ikke den som kan vinnes med åpne kort for begge sider. Men 6 hjerter vinnes! Idet hjerter dame spilles oppdges sitsen, og en markert hjerterfinesse tas over vests knekt fjerde. Dermed blir det kun en kløvertaper.

Dermed blir "par" (bare teori,altså) at Ø/V melder 6 spar over N/S sin 6 hjerter, de blir doblet og går en bet, +200 til N/S.

Her er hva som skjedde i meldingene ved det andre bordet:

Rogeir Paulsens (syd) sin 1NT var overføring (viste kløver). Senere meldte han kanskje litt sprekt (?) 6 ruter, men det var på alle måter riktig (5 spar stod jo). Slemmen ble doblet, og øst kan selvsagt ikke klandres for at han ikke fant "double dummy utspillet" liten kløver som kunne ført til hjerterstjeling og en bet.

Da øst prøvde spar ess i utspill mot 6 ruter doblet fikk Strømsvåg tretten stikk siden Ø/V sitt mulige kløverstikk forsvant på hjerteren. Ett doblet overstikk i slem ga uvanlige +1740 (!) til Sunndalsøra som sammen med lagkameratene Tundal/Voll sin +850 ga hele 21 IMP!  

Etter kun fire spill stod det 46-0 til Sunndalsøra.

Etter 14 spill, (halveis i kampen) ledet Sunndalsøra med hele 62-9 IMP.

I sksrivende stund er andre halvrunde i ferd med å starte. Kan Kristiansand komme tilbake i denne kampen?

 

  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.