Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Klare for VM (U-21)!

Norges lag I U-21 sikret VM plass med 7.plass i sin klasse etter tre store seiere og ett stortap (mot Danmark) den siste spilledagen i Ungdom EM i Veldhoven, Nederland.

Laget i U-21 bestod av Arne Osnes Devik (20), Are Borgar Landsvik (18), Anders Brogeland (17), Magnus Sætre (18), Thomas Tøsse (18) og Christian Fredrik Johnsen (18).

Deres innsats må absolutt sies å være godkjent og det blir spennende å følge dette laget i VM.

KLARE FOR VM! Bak fra venstre, Arne Osnes Devik, Anders Brogeland, Magnus Sætre og Thomas Tøsse. Foran: Christian Fredrik Johnsen (i midten) og Are Borgar Landsvik. (for ordens skyld, laglederne Lars Eide og Sten Bjertnes som flankerer bakerste rekke, og Kristian Barstad Ellingsen foran til venstre er ikke under 21...)

Også U-26 klassen avsluttet sitt mesterskap tirsdag. I den klassen ble det for Norge 14.plass blant 18 nasjoner. Det må nok sies å være skuffende, forventningen var nok mye høyere.

Uten å vite noe sikkert kunne det se ut som om de etter hvert mistet troen på det hele, og de avsluttet med fem strake tap. Det får gå, spilt er spilt. Nå er det bare å gå videre å dra nytte av erfaringen de har fått. I enkeltkamper viste spillerne på U-26 at de har nivået inne, for eksempel i kampene som ble vunnet mot Polen og Nederland som begge luktet på medalje.

Klassene U-26 Women og U-16 avsluttet sine turneringer i helgen. Yngstelaget slet lenge med å vinne kamper, men de avsluttet glimrende med tre strake seiere.

For laget i kvinneklassen var det motsatt, og det er grunn til å tro at spillerne satt igjen med en litt ekkel følelse rett etter spillingen siden de ledet store deler av turneringen. Tre tap til slutt ødela. Også de viste med all mulig tydelighet at de har nivået inne, men avslutningen stod ikke i stil med innsatsen i mer enn to tredeler av mesterskapet. En bør huske at flere av spillerne på det norske laget i kvinneklassen var debutanter.

Når en skriver om mesterskap og har fokus på norske spilleres innsats vil man helst skrive om gladspill. Men for å utvikle seg videre bør spillerne også ta seg tid til å se på spill som gikk galt. Unnskyld, men vi tar i det neste innlegget her i bloggen med et spill hvor det gikk veldig galt for de VM-klare U-21 spillerne.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.