Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Jevnt i lagfinalen

Før lagfinalens tredje dag ledet Studentenes BK, men bare 2 VP foran Rubbestadneset BK. De to lagene møtes i morgenkampen søndag, og kampen overføres i skrivende stund på BBO.

Rubbestadneset fikk først uttelling (8 IMP), men så fikk Studentenes fart i det med noen slemspill hvor de var både dyktige og heldige.

Christer Kristoffersen var i 6 hjerter, hardt meldt da de mangler både ett nøkkelkort og trumf dame. Men med ni trumf avhenger slemmen stort sett av at det ikke blir trumftaper. Det kom ruter 3 i utspill til esset. Hvordan ville du spilt? 

Ved det andre bordet var Rubbestadnesets N/S også i 6 hjerter og fikk ruter ut. Der ble det spilt hjerter til esset og hjerter til kongen for så å ta kløverstikk med avkast av ruter og spar fra syd. Men da ble det en bet siden hele spillet så slik ut:

Kristoffersen vant første stikk med ruter ess og spilte trumfkongen. Vests fulgte på med damen. Hvis han nå ønsket å spille på 3-1 sitsen som er med oddsen (restricted choice) måtte han skynde seg å ta kløverstikk da det ikke blir igjen inntak til nord hvis han spiller mer trumf. Tre store kløvere ga avkast for en ruter og to spar. Så hjerter til østs nier og finesse med tieren. Dermed ble det kun en spartaper, 17 IMP til Studentenes BK. 

Studentenes BK fulgte opp med nok en hardmeldt slem ved det andre bordet. Det satt greit og dermed var det 12 IMP til i favør laget fra Trondheim. Omtrent midtveis i halvrunden leder Studentenes BK med 36 - 14. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.