Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Hoftaniska - Erichsen til topps på Island

Reykjavik Bridge Festival pågår nå og avsluttes med lagturnering i helgen.

I parturneringen gikk to nordmenn, eller mer korrekt to norske-engelske spillere til topps:

THOR ERIK HOFTANISKA og ESPEN ERICHSEN.


Espen Erichsen måtte ifølge en Facebook-post gjennom noen "system lectures" med Hoffa før Island-turneringen

Det deltok 127 par, og som vanlig var det en rekke kjente navn på plass bl.a. med Bilde-Madala (Danmark/Argentina) på 3.plass bak evigunge Baldursson (og Jønnson) fra Island, og Zia-David Gold på 4.plass. 


Hoffa: "Makker husket det meste..."

Alt om REYKJAVIK BRIDGE FESTIVAL finner du her.

Vi tar med et spill fra starten av turneringen:

La oss si øst åpner med 1 kløver (eller 1 ruter) og vest sier 1 hjerter. Hva melder du?

Det er vel normalt å melde inn spar rett og slett, selv om enkelte kanskje velger å doble. La oss si da meldte 1 spar før øst hoppstøttet vests hjertermelding til 3 hjerter, syd passet, og vest sa 4 hjerter. Melder du 4 spar nå?

De som doblet først følte seg kanskje litt mer forpliktet til å melde 4 spar andre gangen. Men det må da være temmelig risikabelt å melde nå? Makker behøver ikke ha noe i spar i det hele tatt. 4 hjerter behøver således ikke stå en gang, og 4 spar kan godt bli veldig dyrt i disse soneforholdene. En vanlig meldesituasjon, egentlig, det er farlig å melde, men farlig å passe også! Personlig mener jeg pass oftere er riktig i denne situasjonen, men det behøver jo ikke være riktig i praksis.

Slik så hele spillet ut:


4 spar ville fungert bra her, normalt blir det ni stikk, det du trenger når motpartens hjerterutgang står og du selv er i ugunstig sone. 

Ett par vant (!) med god hjelp av motparten 4 spar.

Det vanligste var hjerterkontrakter Ø/V, noen på fire-trinnet, andre på fem trinnet etter at nord hadde funnet den spreke stampen i 4 spar. Det var endel +200 til Ø/V for å spille mot 4 spar, men også noen +500 for to doblede i motspill mot 4 eller 5 spar. Vinnerparet spilte som Ø/V den normale utgangen i hjerter og noterte +450. Det ga faktisk litt under middels. Det var nemlig en rekke +690 Ø/V (4 hjerter doblet med ett overstikk) og noen noterte +650 for 5 hjerter doblet med elleve stikk.  

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.