Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Halvspilt 1. og 2.divisjon

Helgens spilling på Lillehammer utgjorde akkurat halve serimesterskapet for de to øverste divisjonene. De har spilt fem og en halv kamp, og resultatene så langt er basert i de fem første kampene pluss resultatet etter en halvrunde i den sjette kampen. Mesterskapet avsluttes i februar. 

Alle resultatene for toppserien og de tre puljene i 2.divisjon finner du her. 

Neste helg spilles den første spillehelgen i 3. og 4.divisjon.

I toppserien har Midt-Trøndelag 1 (Johansen) tatt ledelsen. Det er imidlertid det vanlige, en rekke lag ligger like bak. Det er ikke utenkelig at syv lag, kanskje flere kan blande seg inn i gullkampen i februar! 

Rogaland 1 (HAUGE) ledet store deler av helgen. I runde 5 gikk de imidlertid på et klart tap mot Møre og Romsdal (KINDSBEKKEN) som startet svakt i helgen, men spilte seg opp. Vi tar med et par spill fra kampen som lag KINDSBEKKEN vant med hele 55 IMP (18,65 - 1,35 VP). Her ett spill fra første halvrunde. Det andre spillet fra denne kampen kommer i neste innlegg. 

Giver øst. N/S i sonen.

Ved det bordet lag HAUGE satt Ø/V gikk meldingene slik:

 

Om øst ikke melder 5 spar vet vi ikke noe sikkert om syd løfter til slem, eller passer på 5 ruter. Da syd sa 6 ruter over østs 5 spar handlet det om å stampe over det som er en soneslem, eller ikke stampe og håpe slemmen går bet. Vest har ikke fnugg av motspillskort og satset på stampen i 6 spar.

Er det en god slem i ruterkontrakt?

Den avhenger av kløverfinessen og litt til. Kløveren gir tre stikk (øst dekker knekten), så hjerteren må ordne seg, dvs. normalt må øst ha hjerter konge.

Slik det sitter vinnes 6 ruter. Det går også an å vinne 6 hjerter ved å løse hjerteren med en taper siden syd har hjerter 9. Vests tier faller, og østs hjerterbeholding blir sittende i mellom og gir kun ett stikk. 

I 6 spar doblet ble det fem bet, N/S +1100. I teorien er det en god stamp, N/S ville jo fått +1370 i ruterslemmen de hadde vært i like før. Men det er ikke alltid teorien stemmer med praksis, og selv om det var en god stamp - det beste Ø/V kunne gjøre idet N/S var i 6 ruter - ble det tapt spill for lag HAUGE.

Ved det andre bordet valgte syd å åpne med 1NT. Samme tema som vi var inne på forleden her i bloggen, når er det greit å åpne med 1NT med litt ubalanserte hender?

Syds hånd kan ofte gi et meldeproblem i andre melderunde etter minoråpning. Spesielt om det åpnes med 1 kløver og nord svarer 1 spar blir det ekkelt. Derfor er vel kanskje åpning 1 ruter å foretrekke fremfor 1 kløver, da har i alle fall syd mulighet for å si 2 kløver andre gangen. 

Såklart 1NT i åpning vil ofte fungere greit med disse kortene. Her kom vest med og viste en lang majorfarge med 2 ruter. Vest kunne vel i stedet ha sperret direkte slik vest gjorde ved det andre bordet )dog over 1 ruter), men valgte altså 2 ruter - lang major. Og øst meldte også siden han hadde tilpasning uansett hvilken majorfarge vest satt med. Det ble vanskelig for N/S å finne ut at det var såpass bra tilpasning at det var spill for slem, og de endte i 5 ruter. Og som sagt, det er på ingen måte slik at dette er noen fantastisk slem. N/S kunne med litt annet sits vunnet spillet ved å stoppe i 5 ruter, det andre bordet en bet i 6 ruter. Men med +620 til HAUGE N/S ble det 10 IMP ut siden det var +1100 N/S ved det andre bordet. 

 

 

 

Kommentarer

Syds hånd er som du sier, GeO, interessant når det gjelder valg av åpningsmelding. I mitt foretrukne system der 1ru viser 4+ ruter og ubalansert hånd og "alltid" singel eller renons så er dette en 1ru-åpning. På den måten får man vist potensialet i hånden. Med slikt 1ru-system kan man alltid være på jakt etter harde (hp-messig) slemmer eller utganger fordi paret direkte vet om 1ru-åpnerens ubalanserte hånd. Med 5542 eller 5533 osv viser jo 1ru veldig lite, derfor bedre å putte alle balanserte minoråpningshender inn i 1kl (eller 1nt). I helgen spilte vi med 5542 og da vil noen si at 1kl er korrekt åpning, men jeg valgte allikevel 1ru som åpning (flaks denne gangen) og vi havnet i det om skulle vise seg å være en heldig 6ru. Med 1nt- åpning på denne hånden er det vel nesten umulig å komme i 6ru?

Hei! Jeg spiller på det nevnte Haugelaget, men ingen av spillene i de to siste spaltene har noen på vårt lag spilt slik beskrevet. Tror kanskje du forveksler oss med lag Charlsen. Fort gjort det ;)

Totalt 2 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.