Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

HOFTANISKA og CHARLSEN til topps i ALT INTERNATIONAL!

Det engelsk-norske laget De Botton vant finalen i ALT INTERNATIONAL, den internasjonale lagturneringen som ble spilt på BBO denne uken. De slo lag STREET med 38 IMP i kampen som gikk over tre sett x 12 spill. 

I tillegg til Thor Erik og Thomas regner jo vi nordmenn (når det passer slik...) Artur Malinowski som nordmann også . De andre på vinnerlaget var Janet De Botton, Alexander Hydes og Jason Hackett, alle fra England.

Vi tar med noen fine spill fra kampen.

Her var Hoftaniska i 4 hjerter etter at Charlsen valgte en god melding (4H) da han ble presset til å melde over 3 spar. Det ble samme kontrakt ved det andre bordet.

Singel ruter kom ut ved begge bord, liten fra syd, vest la syveren og damen vant stikket. Thor Erik tok for A-K i kløver og spilte hjerter 10. Øst stakk med kongen og underspilte pent A-Q i spar til vests konge. Derfra kom ruter konge som presset ut esset mens øst kunne trumfe. Men så var det slutt. Øst prøvde spar ess som nord sjal, så trumf til damen. Siden trumfen nå var ute fikk "Hoffa" kastet begge sine rutere på kløver, +420.

Ved det andre bordet tok nord kun en kløverhonnør før han spilte ruter ess. Da stjal øst og skiftet til trumf. Dermed var det helt farvel til syds kort, kløver ess blokkerte. Det ble en bet med to rutertapere og en trumftaper (kongen) i tillegg til den lille trumfen øst hadde vunnet stikk for. Med en bet ved det bordet var det 10 IMP til De Botton.

Noe senere kom et spill som ligner mest på en ren henrettelse utført av Hoftaniska-Charlsen.

Da Charlsen doblet 3NT var det opplagt han hadde spar bak bordets første meldte farge siden han doblet, for ellers ville han meldt et eller annet tidligere, for han må jo ha gode kort. I slike situasjoner er det ofte riktig å spille ut sitt høyeste kort i den fargen makker ber om utspill, og nettopp det gjorde Hoftaniska.: spar knekt! Det fikk en nydelig effekt.

Det gikk spar knekt, konge ess før Charlsen skiftet til hjerter 8 (invitt inni spillet). Vest la damen stukket med nords konge. Spar 9 ble spilt derfra til tieren og damen. Østs syver er en slags stopper fortsatt, men syd spilte ikke mer spar. Han hadde jo full kontroll på beten med ruter ess og sparstikket sitt, så han spilte mer hjerter som vest stakk med esset. Så la han ned kløver konge og kløver knekt som ble dekket med damen og esset. Nord har kløverstopper med 9-x, men det er en finessekombinasjon i fargen hos øst (10-8) hvis vest kan få komme inn. Spillefører forsøkte ruter fra bordet. Charlsen stakk med esset og spilte hjerter til Hoftaniska som tok to hjerterstikk før han spilte spar. Nå hadde de norske paret en sjelden sparfinesse i motspill, syds 8-4 over østs 7-2! Med to sparstikk til endte blodbadet med fire doblede i faresonen, +1100!

Spillefører kunne sluppet billigere om han hadde spilt kløver knekt i fargens første runde. Da har han inntak på kongen om nord dekker, og får fatt i fem kløverstikk. Det blir likevel tre bet etter å ha tatt ett stikk i hjerter og fem i kløver, men da han ikke fant kløverspillet ble det altså enda verre. 

Ved det andre bordet doblet også syd 3 grand, men nord spilte ut spar 2. Etter liten fra øst var det vanskelig for syd å legge åtteren. Han brukte damen. Kontrakten var jo nokså håpløs uansett. N/S fikk tak i to bet, +500 som de sikkert ikke var så misfornøyde med det selv om de så de kunne ha fått mer. Men +500 var for lite, og spillet ga 12 IMP til lag De Botton.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.