Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

God start for seniorene

VM kvalfiseringen startet mandag. Åpen klasse startet først, og de spiller fem kamper første dag. Seniorene har også kommet i gang og spiller tre kamper mandag. Lagene i MIXED og LADIES starter senere. 

Det har nettopp startet, og det er selvsagt alt for tidlig å antyde noen trend. Det norske laget i OPEN startet mot Wales og vant en knepen seier etter en jevn kamp. De fortsatte mot Slovenia og lyktes ikke helt, det ble et lite tap og litt under middels etter to kamper. 

I seniorenes første kamp ble det en fin seier, 14,54- 5,46 VP mot Latvia.

Det som har blitt mest snakket om så langt i VM-kvaliken er det som er ser ut som starten på en omfattende boikott av Italia. Etter den informasjon jeg har møtte verken Skottland (runde 1) og Wales (runde 2) opp til deres kamp mot Italia som står oppført med to ganger 12-0 i VP for de to kampene.

Dette skyldes at Fulvio Fantoni er på laget, og som de fleste vet er han nettopp tilbake etter det mange mener er en for kort suspensjon etter den fæle jukseskandalen for noen år siden. Vi har ikke så mye informasjon om dette så langt, men at det vil bli mer "bråk" er det ingen tvil om.

Vi tar met et fint gevinstspill fra seniorens første runde.

Mot det norske paret kom Ø(V i 3NT og Stokkeland fant et glimrende utspill, kløver 8!

Spillefører tok de to kløverhonnørene fra vest og splte ruter 9. Da Johnsen la liten var det ikke lett for spillefører. Han lot nieren løpe som fort kan være riktig, men syd vant med ruter 10. Han skiftet til spar konge til esset. Det begynte å blir prekært for spillefører, og da han spilte hjerter konge stakk Stokkeland med esset og spilte hjerter knekt. Derfra var det vanskelig, for ikke å si umulig å vinne 3NT. Det ble kun 1+1+1+5= 8 stikk, +50 til N/S. 

Lars Eide (øst) og fikk hjerter knekt ut fra syd. Han vant med en honnør hos vest og tok for dame-knekt i kløver før han spilte ruter. Nord la i en honnør, øst stakk. Så tok han simpelthen kløverstikkene og kastet spar og ruter fra vest. Så hjerter mot bordet, og han hadde like etter fått fatt i 1+2+1+5 = 9 stikk, +400 og 10 IMP til NORGE.

Resultatsiden fra VM-kvalifiseringen finner du her.

Det er mulig å følge kampene som spilles på RealBridge, her.

 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.