Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Geir og Jessica - Flere medaljer

Geir Helgemo tok som kjent bronsemedalje i OPEN PAIRS, og Jessica Larsson sølv i LADIES TEAMS under World Bridge Series i Wroclaw, Polen. Det blir såvidt jeg vet garantert medalje på dem igjen da deres lag MINITER vant sin kvartfinale i MIX LAG på onsdag. På laget spiller også svenske Fredrik Nystrøm (sølv i par med Helgemo) og unge Sanna Clementsson samt Joe Grue og Gillian Miniter (USA). I WBS spilles etter det jeg har fått opplyst ikke broneskamper i lagturneringene, og stemmer det er de sikret bronse ved å være klare for semifinalen. Men den skal jo spilles først, så hvorfor ikke enda edlere metall!

I kvartfinalen møtte MINITER et lag som heter VALUE MEDIA TEAM bestående av flere polske spillere og noen fra Italia og Latvia. Det så ganske komfortabelt ut for MINITER etter halvspilt kamp, men i tredje sett gikk det litt feil vei og de ledet kun med 5 IMP før de siste 14 spillene. Da ble det imidlertid 39-9 rett vei og klar seier til slutt. 

Helt i starten på kvartfinalen havnet Larsson i en knallhard utgang da hun satt øst med dette (giver syd, Ø/V i sonen):

Det gikk tre passer før Jessica åpnet med 1 ruter. Syd meldte inn 1 spar og Geir (vest) doblet. Nord høynet til 2 spar, og det var Jessica sin tur. Hva ville du meldt?

Doblingen er negativ dobling, minst fire hjerter. I riktig gamle dager lærte vi at negativ dobling skulle innebære de to andre fargene, men slik er det ikke (lenger), og slik bør det ikke være heller. Det viser hjerter. Man må kunne doble for å vise hjerteren selv om man ikke har noe særlig i kløver i denne situasjonen. At N/S melder 1 spar (neppe sekskorts siden han har en passet hånd) og nord kun sier 2 spar er litt merkelig og kan antyde noe om vests fordeling, for da har de som regel bare åtte spar til sammen, kanskje ni. Dermed har vest antagelig fire spar så det er ingen garanti for at han har spesielt god tilpasning til en av minorfargene. Det bør jo likevel være en god sjanse for utgang her, øst har gode, stikkgivende kort, og Jessica tok sats: 5 kløver. Geir prefererte til 5 ruter som var høyt nok:

Mot østs 5 ruter spilte syd ut spar ess som ble stjålet og vest sin konge godspilt. Det kostet egentlig ingenting for forsvaret, og det var langt frem til elleve stikk. Men det satt snilt, og melder man hardt bør det gjerne gjøre det samt at det må spilles godt.

Jessica spilte to store kløver og trumfet en kløver. Den satt jo brillefint 3-3. Hun tok for spar konge og kastet en hjerter, så ruter til tieren. Det "eneste" som måtte til nå var at det satt en ruterhonnør dobbel foran (eller begge honnørene foran og 3-2), og som du ser ordnet det seg, kun en trumftaper og en hjertertaper! En meget fet +600 til notering, og da Ø/V ved det andre bordet splilte delkontrakt i ruter med ti stikk (+130) vant MINITER 10 IMP på spillet.

MIX PAR

I denne turneringen har de kommet frem til semifinalene, A og B. Fra B er det som kjent et riktig nåløye å komme seg videre til A-finalen. Fra semifinale A holder det med noe over middels. Og mange norske spiller kom seg inn i semfinale A (håper jeg ikke har overstt noen...): 

Sven Olai Høyland - Sofie Græsholt Sjødal (21.plass), Ranja Sivertsvik - Kåre Bogø (23), Fredrik Helness med engelske Catherine Seale (25), Erik Sælensminde - Ann Karin Fuglestad (37), Tonje Brogeland med engelske Jason Hackett (56) og Vikcy Chediak med nederlandske Eric Laurant (73) er alle uoffisielt klare for semifinale A. Kanskje flere og, for hvor mange som går videre fra kvalifiseringen  avhenger av hvor mange "drop-ins" det blir av de som onsdag ble slått ut av lagturneringen. 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.