Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Full fres i juniorarbeidet!

Mens vi «modne» (ikke gamle!) bridgespillere og også den tidligere nevnte mellomgenerasjonen driver med vårt, fortsetter det det gode arbeidet i norsk bridge for å få med de yngste.

De mange ildsjelene landet rundt slakker ikke av på innsatsen i dette arbeidet. Det er nå juniorklubber og fine, aktive miljøer mange steder i Norge.

Helgeland Juniorbridgeklubb (HJBK) med Kurt Ove Thomassen i spissen hadde stor suksess med juniorcampen på Lovund i september. Den fikk internasjonal oppmerksomhet.

HJBK har ikke tenkt å ligge på latsiden fremover. De kjører nå i gang et samarbeid med NBF med mål om enda flere juniorbridgeklubber og bridge-miljøer en rekke steder i landet. Konseptet ligner på det de har gjort på Helgeland. De ønsker derfor å komme i kontakt med enkeltpersoner og klubber som ønsker å gjøre en innsats for å få på plass junioravdelinger.

De har også overtatt Sveaas-turneringa (MSIBT). Det blir en stor auksjonsturnering på nett (RealBridge) 2.januar 2022. Inntektene fra auksjoneringen av norske og utenlandske stjerner går til juniorarbeidet.

I en langhelg i mai (26.-29. mai 2022) spilles MSIBT, og i tillegg blir det skolemesterskap og en liveauksjonsturnering.

Det skjer en god del når det gjelder juniorbridge og for å få barn og ungdom med i bridgen flere steder i landet. OS BK innbyr for eksempel til juniorturnering 11-13.mars 2022.

De håper på å få med juniorer fra fjern og nær. Deltakerne er sponset.

Det blir inndeling i klasser etter alder og premiering i hver klasse. Yngre spiller kan delta i en klasse for eldre spillere enn seg selv, men ikke motsatt.

Dette vil foregå på Os Ungdomskule/Os Aktiv hvor det er tilgang til en rekke fritidstilbud som biljard, bordtennis, gaming, håndball, basketball, fotball med mer.

Norsk bridge kjører så definitivt på for å få flere barn og ungdommer inn i bridgen.

Bravo!

Kommentarer

MSIBT spilles en langhelg (Kristihimmelfart) i mai, ikke mars. :)

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.