Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Fra damelandslagets SUPERSØNDAG

I Nordisk mesterskap i helgen (RealBridge) lå Norge Damer hårfint under middels etter halvspilt turnering på lørdag. De hadde imidlertid bra kontakt med lagene foran på listen.

Søndag kom kanondraget, og meget sterk spilling ga hele 15.3 VP i snitt i de fem siste kampene. Det holdt til seier!

Dette spillet er fra kampen mot Sverige som Norge vant 34-3 IMP (17,5 VP).

Giver øst. Ingen i sonen

SYD

Meldingene til utgang for Sverige sitt Ø/V-par gikk slik med Marianne Harding nord og Ann Karin Fuglestad syd:

Hva ville du spilt ut som syd?

Det spilles jo ut makkers farge spar, selvsagt, men hvilken spar?

Normalt spilles ut liten fra honnør tredje. Og det kan være slik at øst har noe slikt som damen-tredje i spar, i så fall bør vi få tatt finesse over østs beholding i motspill etter liten spar i utspill.

Men...?

Ann Karin Fuglestad tenkte antagelig noe sånt som at det ikke er så sannsynlig makker har veldig god spar og i tillegg inntak i en sidefarge. Og, det kan være en del blokkerintsvarianter i spar her, for eksempel om makker Har Q-J syltynt femte og spillefører A98x. Da vil liten spar i utspillet føre til en slags blokkering. I tillegg til dette har vi en vidunderlig oppside med kongen ut, bordet kan komme ned med singel dame! Det er et poeng at svenskenes 1 ruter viser ubalansert hånd (de åpner med 1 kløver med alle 12-14 grander) så øst kan kanskje har fire spar? Så kanskje det faktisk er singel dame hos vest?

Det er sjelden sjelden så gullkantet, men...Ann Karin spilte i alle fall ut spar konge. Slik så hele spillet ut:

BINGO!

Kongen i utspill tok med seg spar dame i første stikk, og spillefører var allerede sjakk matt. Øst lasjerte et par ganger før hun stakk med spar ess. Da Marianne Harding (nord) kom inn på hjerter ess og tok sparstikkene sine kastet øst en kløver på den femte sparen. Det var en bet allerede, og Harding ventet med ruter ess. Hun spilte kløver 2 som spillefører stakk og spilte ruter konge til esset. Mer kløver presset ut den siste honnrøren der, og da syd kom inn på ruter knekt fikk forsvaret ett stikk i kløver også, fire bet!

Vi får tilgi at nord ikke spilte kløver 10 (eller dame) da hun fridde seg etter sparstikkene, i så fall kunne de fått enda ett kløverstikk for syds fjerde kløver og fem bet i en frivillig meldt utgang!

Pluss 200 var godt nok. For Bodil Øigarden-Liv Marit Grude meldte pent til 5 ruter som Ø/V, og den ble greit vunnet med to stikk for de røde essene til forsvaret. Spillet ga 12 IMP til Norge.

  

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.