Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

For en thriller - Norge til VM finalen i Bermuda Bowl!

Det gikk ikke i orden for det norske damelaget i Venice Cup selv om de kjempet tappert mot Tyrkia. Det ble tap med 29 IMP, og nå blir det bronsekamp mot Kina som ble slått av Israel i deres semifinale.

NORGE – ITALIA, Bermuda Bowl, semifinale

I Bermuda Bowl ble det et helt utrolig nerverpirrende oppgjør mellom Italia og Norge. Italia ledet med 14 IMP før de siste 16 spillene (av 96). Tidlig i settet fikk Norge 10 IMP da Italia stampet mot en hårfin 6 kløver meldt av Bakke – Brogeland. Det var en fin slem de hadde meldt, men det satt skjevt så kontrakten ville kanskje vært touch and go. Stampen kostet 1100. Italia spilte 3NT med elleve stikk ved det andre bordet.

Det ble utvekslet noen IMP begge veier, og etter ni spill var lagene helt likt, 170-170.

Så vant Norge 1 IMP for å spille 1NT som Ø/V med syv stikk (+90), og 1NT som N/S med en bet utenfor sonen (-50). Norge 1 IMP foran, syv spill igjen å spille.

Merk at hvis kampen endte uavgjort ville Norge gå til finalen fordi de var best i Round Robin.

Spill 26: Vi ledet altså såvidt, men så vant Italia en 3 ruter hvor ikke de norske motspillerne fikk med seg de fem stikkene de kunne fått, Italia +110. De italienske motspillerne fikk tak i beten, og dermed vant de 5 IMP og tok ledelsen med 4 IMP.

Spill 28: Italia spilte 3NT med ni stikk, en skummel kontrakt på kort hvor det var minst ti stikk i hjerterkontrakt slik det satt. Slik så spillet ut:

Meldingene startet slik der Brogeland - Bakke satt N/S:

Det så et øyeblikk ut som om Brogeland skulle passe ut 3 hjerter etter disse meldingene, eller tenkte han på 3NT? Uten å være sikker så tror jeg de bruker 2NT som såkalt Good-Bad, dvs. slik Bakke meldte har han bare en vanlig åpning med lang hjerterfarge, han ville ha meldt 3 hjerter direkte med sterkere kort. Etter lang betenkning løftet Boye til 4 hjerter og de hadde funnet beste beste kontrakt.

Bakke stakk den utspilte spar konge og spilte mer spar, Han fikk trumfen sin siste spar og noterte 11 stikk, 2 IMP til Norge. Men fortsatt var vårt lag 2 IMP bak.

Dette var alt for spennende!

Spill 29: Begge lags Ø/V-par spilte 4 spar som ikke kunne vinnes – uavgjort spill.

Spill 30: Helgemo-Grude fikk spille 1NT som ble vunnet akkurat hvor motparten har nikorts spartilpasning, men seks tapere. Brogeland – Bakke var med til 3 spar, og hvis det ble kontrkaten ville det blitt uavgjort spill. Men øst doblet, og om det hadde blitt kontrakten ville det blitt 5 IMP ut (-300). Men italienerne gikk på til 4 kløver og gikk en bet selv. Det betød Norge +4 IMP og i ledelsen i kampen med 2 IMP.

Huttetu!

Så kom på en måte avgjørelsen, spill 31:

Helgemo – Grude meldte den hardmeldte slemmen 6 ruter med dette etter starten 1 spar – 2 ruter, 3 hjerter som Splinter (ruterstiøtte og singelton hjerter). Det kom kløver ut til damen, kongen og esset. Grude avblokkerte hjerter konge og spilte A-K i spar, stjal seg over til øst med en spar til (som satte opp sparfargen, kastet en kløver på hjerter ess, stjal en kløver og spilte trumf. Trumfesset var alt forsvaret fikk, Norge +920.

Det kunne ikke Italia kopiere, de stoppet i 3NT og Norge noterte 11 IMP til og ledet med 13 IMP før det siste spillet.

Der ble det for sikkerhets skyld 7 IMP til i favør Norge da Italia overmeldte til 3NT og gikk tre bet mens Norge spilte delkontrakt og vant den.

Norge – Italia 195-175

Dette var intenst, og det blir sikkert like intenst i morgen og lørdag, VM finale mellom Norge og Sveits!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.