Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Finale i OL kvaliken - dameklassen

Søndag ble det avgjort hvem som skal representere Norge i dameklassen og åpen klasse i Bridge-OL (World Bridge Games) i Buenos Aires, Argentina til høsten. De to lagene i hver klasse møttes i finale over 48 spill på RealBridge.

Vi deler rapporten inn i to innlegg, først handler det om damefinalen.

I dameklassen spilte et ungt lag med spillere som for alvor banker på landslagsdøren mot et lag bestående av etablerte landslagspillere. NYTT BLOD bestod av Kaja Brekke, Sofie Sjødal, Thea Indrebø og Ida Marie Øberg. På IS OG BRUS spilte Gunn Tove Vist, Torild Heskje, Ann Karin Fuglestad og Marianne Harding.

Det så lenge ut som om det ville bli lett match for de rutinerte spillerne. Men i tredje av fire sett (12 spill) slo ungdommen kraftig tilbake, og det var ganske jevnt før de siste tolv spillene. Men da kom antagelig rutinen inn i bildet, og IS OG BRUS vant de tolv spillene med 67-17, og kampen med 58 IMPs margin.

Her er et spill fra avslutningen hvor Gunn Tove Vist var ganske optimistisk, og det viste det seg det var det grunn til å være. Øst var giver, ingen i sonen, og Vist satt med:

        VEST

Det startet med 1 hjerter-1spar, 2 spar. Nå er det vel ofte greit å si 4 spar, for slem er ikke så sannsynlig med minimumsåpning hos makkeren, hun sa tross alt kun 2 spar. Gunn Tove tenkte det ikke kunne koste så mye å gi en liten lillefinger med en Splinter-melding, og derfor hoppet hun til 4 kløver – Splinter, kortfarge i kløver. Splinter er jo nettopp for å finne ut om det er god tilpasning, og har åpneren perfekte kort med honnørpoengene sine i de tre fargene de behøves kan det stå tolv stikk. Og da Heskje var med på notene med 4 ruter, kontrollmelding gikk Gunn Tove nokså hardt på til lilleslem i spar via Key-Card spørsmålet 4NT som bekreftet at de manglet kun ett nøkkelkort hvoretter hun spurte om trumfdamen som øst bekreftet at hun hadde. Slik så hele spillet ut:

Hele meldingsforløpet var altså slik:

Dette er en fantastisk slem med kun 23 HP til sammen, og står slike slemmer blir det som regel vunnet spill ikke bare i Norge, men i Bridge-OL i Buenos Aires også.

Spillet var en formalitet, og det ble raskt tolv stikk, hjerterfargen ble godspilt med en stjeling. Pluss 980 var verd 11 IMP da Ø/V ved det andre bordet stoppet i 4 spar.

Det blir at damelag med medaljeambisjoner som skal spille i Buenos Aires. Hvorvidt det vil bli tatt med et tredje par vites ikke i skrivende stund. Uansett blir det et lag som bør hevde seg godt, det har jo disse pillerne gjort på den internasjonale scene tidligere.

For de unge spillerne på NYTT BLOD bør denne finalekampen gi masse inspirasjon til å satse videre. De ga motparten kamp, og de må føle at det er muligheter på det høyeste nivået. Med ytterligere utvikling vil det kanskje ikke bli så lenge før vi får se nye navn på det norske damelandslaget. Og for de etablerte er det også bra å bli pushet slik at de også må forsette å utvikle seg og ikke får klippekort på landslagsplassene.

Kommentarer

Eg bakspelte Harding - Fuglestad mykje av helga. I siste sesjon hadde Marianne:

E9642
102
ED
7543
1NT til venstre og makker melder inn 2 kløver, alert som kløver og hjerter. Kva gjer du no?
Marianne meldte 3 NT! 9 stikk etter ruter ut som vart ti etter kvart.
Makker si hand:
D5
EKn87
5
KKn10987
Slike damer vil me ha i Argentina!
Og blir det arrangert innsamling som støtte til at dei må betala det meste sjølv så reknar eg med at bridgeNoreg stiller opp.
Ikkje heilt uhilda supersupportar av Is og Brus, damelandslaget og Båro BK, og far til Marianne.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.