Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

FYRVERKERI (2)

Som nevnt i forrige innlegg ble lag GILLIS utsatt for veldig mange kanonavgjørelser av lag MILLNER i den siste kampen i WBT Masters i Reykjavik forleden. I dette tøffe spillet var de svenske brødrene Rimstedt nære maksresultatet, men det ble tapt spill likevel:

Hva ville du åpnet med som nord?

Det er for sterke kort for svake 2, og heller ikke ideell fordeling for en sperreåpning med begge majorfargene. Hjerterfargen er dog så god at det er fristende å betrakte kortene som en «hjerterhånd» og klinke til med en høy hjertermelding, kanskje 3 hjerter? Rimstedt gikk lenger enn det og åpnet med 4 hjerter!

Det var i teorien sannelig i riktig spill han sperret høyt og luftig, for Ø/V kan lett vinne tretten stikk i kløverkontrakt. Kløverkontakten må dog spilles av vest, for om øst er spillefører kan det komme ruter ut som nord stjeler.

Øst gikk over nords 4 hjerter innpå med 4 NT – to steder å spille. Hele meldingsforløpet ble slik:

Om syds dobling av 4NT bare var en frekkass, eller det kanskje viste stampeinteresse vites ikke. Det ble imidlertid syd som måtte ta avgjørelsen til slutt uansett, og han gjorde det riktige da han stampet i 7 hjerter.

Merk at 7 kløver står da det er avkast for spar på ruterfargen. Merk også at N/S kan vinne tolv stikk i sparkontrakt om det tippes riktig på hvor spar knekt er plassert. I dette spillet står det altså storeslem Ø/V og lilleslem N/S (med heldig sparvalg)!

Rimstedt bommet sparvalget og gikk to doblede bet i 7 spar, -300. Det er selvsagt et bra resultat selv om han kunne sluppet med -100, motparten har jo en mulig +2140 i kløverkontrakt.

Ved det andre bordet satt O.Svendsen vest og Sælensminde øst. Nord åpnet mer forsiktig med 2 hjerter som jeg ikke sikkert vet hvordan er definert for det paret. Sælensminde doblet, og syd sa 4 hjerter. Svendsen var med og avga en frivillig 5 kløver-melding. Nord sa 5 hjerter, men det var for sent å stoppe det norske paret nå. Sælensminde vurderte godt da han hoppet til 7 kløver! Problemet var dog at etter denne utviklingen stolte syd på at dette stemte og sa 7 hjerter.

Samme kontrakt ved det bordet også, altså. Men da den polske nord tippet riktig i spar ble det kun stusselige +100 på Ø/V, og 5 tapte IMP for lag GILLIS.

Tøffe tak...

Ps. Det var endel andre som spilte 7 hjerter doblet med enten -100 eller -300. Noen fikk spille 6 hjerter doblet med en bet, og ved tre bord ble 6 hjerter doblet vunnet, N/S +1210! Toppen til Ø/V kom der Ø/V fikk spile 7 kløver doblet og noterte +2330. Ett par til fikk være i fred i 7 kløver (+2140). Med andre ord ble det i dette spillet en sving på hele 3540 poeng mellom beste N/S score og beste Ø/V score.

Som sagt, tøffe tak...

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.