Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Erichsen og E. Berg til finale i WINTER GAMES!

I Tignes, Frankrike går European Winter Games mot slutten. I denne meget sterke lagturneringen deltok 47 lag med spillere fra 27 nasjoner. Alle resultatene, lagoppstillinger osv. finner du her.

Boye Brogeland og Geir Helgemo spilte på et profflag (WIGODER) og kom videre til sluttspillet. Der ble det imidlertid stopp for dem i kvartfinalen da de møtte franske VINCIGUERRA. 

Men det skulle bli norsk revansje mot de franske spillerne i semifinalen da lag ORCA med norske Espen Erichsen og Erik Berg på laget (vi kaller Espen norsk selv om han har bodd i England i mange år nå). Orca vant ganske komfortabelt og gikk til finalen som spilles torsdag.

ORCA fikk tidlig opp en god ledelse i semifinalen. Midtveis i nest siste sett fikk de inn en fin "double digit" sving som økte ledelsen. Derfra og inn var det liten tvil, og kampen ble vunnet med hele 60 IMP. I finalen møter laget med de to norske spillerne MULTON. Det er et flernasjonalt lag med gode spillere, men jeg mener likevel ORCA er hårfin favoritt i finalen. 

Berg spiller med engelske Peter Crouch. Erichsens makker er også engelsk, Richard Plackett. På laget spiller også de svenske tvillingbrødrene Mikael og Ola Rimstedt. 

Vi tar med det nevnte svingspillet i semifinales tredje sett, hvor Erik Berg satt nord med disse kortene:

Meldingene gikk slik:

Jeg er ikke helt sikker på betydningen av østs 2 kløver, men mistenker det var såkalt Gazilli (minst 16 poeng og ikke nødvendigvis kløverfarge).

Hva ville du spilt ut?

Riktignok har vest meldt spar, men Berg ville ikke spekulere i andre utspill enn spar med så god farge. Og det viste seg å være fornuftig:

Stor spar fra nord vant første stikk, syd la styrke. Liten spar fra nord i andre stikk gikk til esset, så en tredje runde spar til vests konge. Nå måtte det gjøres et avkast fra øst, og spillefører kastet ruter 6. Selv om han godspiller hjerteren blir det bet. Nord får ett stikk i hjerter og forsvaret får da tre stikk i spar og hjerter konge. Syd må få ett stikk til, for en av kongene sine. Spillefører får ikke mer enn fem hjerterstikk, ett sparstikk og for de to minoressene. 

I stedet for å godspille hjerteren som ikke kan gå bra (om ikke nord har hjerter konge dobbel) ble det tatt kløverfinesse. Nå kunne syd spille ruter til det single esset. Spillefører tok kløverstikkene og forsøkte så ruter dame fra hånden til syds konge. Det var det fjerde stikket til forsvaret. Crouch spilte i firekorts posisjonen, da det var kun hjerter igjen hos øst hjerter 9 rett opp i saksen. Berg hadde beholdt tre hjertere og la selvsagt liten slik at han kunne ta de to siste stikkene med hjerter konge og ett sparstikk - to bet, +200.

Ved det andre bordet ble Espen Erichsen spillefører i 3NT som øst. Syd spilte ut umeldt farge ruter, og Erichsen vant førsrte stikk for ruter dame. Så hjerterfinesse, hjerter ess og mer hjerter til nords konge. Derfra kom nok en ruter til det nå single esset. Erichsen ventet med hjerterstikkene, og i neste stikk spilte han liten kløver fra A-Q-6! Hvis syd stikker opp og tar ett ruterstikk fulgt av sparskift må spar ess sitte foran. Syd la imidlertid liten kløver (husk han så ikke østs kort), og vests kløver knekt vant det stikket. Nå hadde spillefører 0+5+2+2= 9 stikk og tok dem raskt, +600 og 13 IMP til lag ORCA på vei mot finale.

Finalen i Winter Games blir overført på BBO.  

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.