Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Er Studentenes BK i ferd med å feste grepet?

Det gjenstår to og en halv kamp i lagfinalen, så mye kan fortsatt skje. Studentenes BK har imidlertid fått en liten luke til de andre idet de er midtveis i kamp 5. 

Akkurat idet det kunne se ut som Studentenes BK var i ferd med å feste et ordentlig grep i gullkampen i lagfinalens kamp 5 kom et spill hvor Rubbestadneset reduserte pga. et valg i meldingene som kanskje ikke er helt etter læreboka?

                   VEST

Ingen i sonen. Du sitter vest og hører syd åpne med 1 spar. Dobler du opplysende?

I teorien er det ikke korrekt å doble opplysende med helt minimum om man ikke har bra tilpasning til umeldte farger, dvs. minst tre kort. Men det er jo fristende å være med her, spesielt utenfor sonen. Det som kan gå galt er at makker melder for mye med ruterfarge fordi han forventer mer enn to små i den umeldte fargen.

Mot Studentenes vest åpnet syd med 2 spar (8-10, 6 korts farge). Da er det vel enda mer tvilsomt å doble, og der sa vest pass. Det kom 4 spar fra nord, og det ble kontrakten.

Trond Are Nitter (Rubbestadneset) doblet etter 1 spar fra syd. Og joda, makkeren Rune Wichmann Haldorsen meldte ruter, men han hadde til nok en melding senere, og det ble en gullmelding: 5 kløver!

Rubbestadnesets 4 spar ved det andre bordet gikk to bet, Ø/V +100.

I 5 kløver ble det kun to rutertapere, Ø/V +400 og redusering av Studentenes ledelse med 7 IMP til 28 IMP ved halvtid. Trondheimslaget leder nå mesterskapet med omtrent 10-11 VP og det er TopBridge som er nærmest. Det to lagene møtes i neste runde.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.