Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

England: EBERG OG GRUDE I FINALE

SPRING FOURS er en av de mest prestisjetunge lagturneringene i England. Flere nordmann har deltatt der borte den siste uken, og noen av dem hang godt med lenge.

Akkurat denne turneringen har noen merkelige regler som gjør at noen av de norske jeg var i kontakt med ikke var helt sikre hvor langt de hadde kommet. Da jeg spurte: "Er det kvartfinale nå" var svaret "Vet, ikke. vi bare møter opp og ser hva som skjer..."

Blant annet har alle lag to "liv", dvs. selv om det er på en måte utslagskamper får man en sjanse til etter et tap. Det er også noen andre ting som gjør at det blir lytt i tynneste lag med folkeskole om man skal følge med...

Uansett, det er bridge som spilles, og Erik Berg og Tor Eivind Grude er på lag DYSON som har kommet seg helt til finalen. To norske i en slik finale er bra! Og som om ikke det er nok spiller engelske-bergenseren Espen Erichsen på motstanderlaget PLACKETT.

Kampen overføres i skrivende stund på RealBridge. Eberg og Grude sitt lag leder etter 24 spill, men det er fortsatt 8 spill til, og muligens enda 8 da PLACKETT er ubeseiret lag og har krav på 40 spill, mener noen. Men reglene er litt uklare... det diskuteres faktisk i chatten på RealBridge akkurat nå om hvordan det egentlig er! Men vi skal rapportere sluttresultatet her i bloggen når det er offisielt.

De spilles i alle fall 8 spills sett. I det tredje settet kom dette spillet godt med for lag DYSON:

Begge lagene var i soneslemmen 6NT uten at motparten hadde meldt. Hvordan spiller du 6NT som vest med spar 7 i utspill fra nord (Grude)?

PLACETT sin spillefører stakk hos vest og spilte hjerter dame. Den gikk rundt til Erik Berg (syd) sin konge, og derfra kom mer spar. Nå var det mange muligheter, men hjerteren satt ikke som han håpet, og det ble en bet siden hele spillet så slik ut:

DYSON + 100

Ved det andre bordet ble 6NT spilt av øst. Der valgte syd et brutalt utspill, kløver 10! Det kunne vært kostbart om nord ikke hadde hatt nieren, men her ødela det i hvert fall ikke forsvarets kløverbeholdning. Spillefører prøvde knekten, nord la damen og øst kongen. Nå gjettet spillefører riktig da han spilte hjerter mot Q-J-9. Syd la kongen, og da ble det enkelt tre hjerterstikk uten å måtte gjette noe i den fargen. Med 4+3+2+2 = 11 sikre var det deretter bare om å gjøre å ikke tro på noen skvisvariant, og heller ta ruterfinesse. Det ble hva DYSON sin spillefører gjordehelt til slutt, og med tre ruterstikk ble det +1440 og 17 IMP inn. Etter det settet ledet DYSON med 10 IMP.

To be continued!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.