Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Drømmefinale i SPINGOLD!

Boye Brogeland og Espen Lindqvist sitt lag DIAMOND suste til finalen med overlegen seier i semifinalen der det møtte lag MITTELMAN. DIAMOND hadde full kontroll og ledet så mye etter tre sett at motstanderlaget ga opp før det siste settet!

Dermed blir det drømmefinale, laget med det norske paret møter det knallsterke itialienske laget LAVAZZA. Kampen starter i kveld og blir overført på BBO.

I semifinalen var lag DIAMOND best i alt, men det var kanskje gode vurderinger de sanket flest IMP på. Her er et eksempel:

Vest var giver med ingen i sonen, og vest åpnet med 3 ruter. Espen Lindqvist (nord) doblet opplysende, og øst sa pass. Hva ville du meldt med Brogelands kort?:

Jeg synes Boye fant en praktisk og god melding da han inviterte til slem med 5 spar. Slik så hele spillet ut:

Over syds sleminvitt gikk Lindqvist på og tok med seg en storeslemsinvitt som Brogeland avslo. De hadde funnet toppkontrakten 6 spar, og da slem ikke ble meldt ved det andre bordet var spillet verd 11 IMP. Ved det andre bordet åpnet Diamond med 4 ruter, også en god avgjørelse synes jeg, bedre melding enn Delmontes litt forsiktige 3 ruter.

Når man spiller godt får man ofte god glid også:

  

Det var ganske naturlig å komme i 3 grand med disse kortene. Med den dårlig ruterkombinasjonen - tre bortkastede honnørpoeng - er den utgangen bet siden det tapes fire ruterstikk og ett stikk til kløver konge. 

Og øst spilte ut liten ruter. Vest stakk med esset og spilte ruter 8 tilbake. Hvorfor han spilte åtteren (feil fordeling) vet vel bare han selv, og det forvirret øst som trodde vest hadde trekorts ruter. I så fall satt nord med Q-J-10 i ruter, og siden det var det øst trodde la han liten i andre ruterrunde! Lindqvist fikk det gratisstikket og gikk over til syd på hjerter knekt for å forsøke kløverfinnessen. Øst måtte få for kløver konge, men nå hadde forsvaret kun tre ruterstikk totalt, soneutgang til notering! Slurvete motspill av vest, men det fritar vel heller ikke øst for ansvar for fadesen. Han har inntak i kløver og kunne vel bare ha vunnet med ruter konge og spilt mer ruter selv om han tror nord kommer til å vinne det tredje ruterstikket.  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.