Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Det amerikanske høstmesterskapet

I Atlanta, Georgia har det amerikanske høstmesterskapet (US Fall Nationals) startet.

Vanligvis deltar mange nordmenn i de amerikanske mesterskapene (Nationals), så også denne gangen. Vi skal forsøke å følge med i de forskjellige turneringene, og spesielt følge med på de norske spillernes innsats. Den prestisjetunge REISINGER starter på fredag. Du kan finne resultater, bulletiner osv. her.

Mange lag med norske spillere startet bra i SOLWAY KO SWISS TEAMS. Dessuten har det blitt en norsk seier allerede i Atlanta. På fredag vant Sofie Sjødal på en overbevisende måte en parturnering hvor det deltok 106 par. Sofie spilte med Arti Bhargave fra California. De scoret nesten 65% og var eneste par over 60%.  

Før vi får tak i spill fra høstmesterskapet sakser vi et spill fra bulletinen. Fred Stewart skriver bulletin-spalten Tips For Beginners som dette spillet er hentet fra. Så det er ikke veldig avansert stoff, men i den spalten finnes likevel nyttige tips for spillere som ikke er så erfarne. 

Du skal som syd spille 6 spar og er fornøyd med vests utspill, ruter knekt. Dermed er den mulige taperen i den fargen borte, men det er fortsatt mulighet for å tape stikk både i kløver og hjerter. Planen blir å få utnyttet kløverfargen. Hvis den er fordelt 3-3 er det enkelt, den gospilles med en stjeling. Hva om kløveren sitter 4-2? 

Problemet er inntakene, og det som i alle fall ikke bør gjøres er å ta tre under trumf om trumfen sitter 3-1. Hvis kløver ikke sitter veldig snilt må du ha nok inntak til både stjele to kløvere, og senere hente den femte, godspilte kløveren. Det betyr tre inntak, to til å stjele kløver, ett til å hente det godspilte stikket. Spar dame, hjerter ess og kløver ess er tre inntak. Men du kan ikke spille kløver til esset og mer kløver, i så fall har du kun to inntak igjen der borte.  

Du kan ta en stor spar fra hånden, begge følger. Så bør du gi bort ett kløverstikk og beholde esset som inntak. De spiller et eller annet tilbake, og idet du kommer inn kan du ta nok en stor spar fra hånden, så kløver til esset og en kløver stjeles høyt. Nå spilles bordet inn med spar til damen. Hvis kløveren satt 3-3 står de to siste kløverne, men om den satt 4-2 må du trumfe en kløver til. Den femte kløveren er godspilt, og hjerter ess er inntak til å hente det stikket som gir avkast for hjertertaperen hos syd.  

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.