Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

CHAMPIONS CUP: BAK TIL SEMIFINALE

Før siste runde så det ved første øyekast ut til at BAK var sikret topp-4. De ledet med bra margin til 5.plassen. Men English Champions (med Espen Erichsen på laget) som lå på 5.pass utgjorde en liten trussel hvis også resutaltene i en rekke andre kamper gikk galt for det norske laget i siste runde.

BAK møtte i den siste kampen Zimmermanns profflag (Bridge Contact) med to nederlandske og to polske stjernespillere på laget. For at topp-4 plassen skulle ryke for BAK måtte de tape den kampen stort og bli forbigått av Bridge Contact. Samtidig måtte de to andre skandinaviske lagene komme seg forbi BAK, og i tillegg måtte English Champions få til en storseier. Med så mange forutsetninger så var det nesten bare teori, men en vet jo aldri.

Og det ble faktisk litt spenning. BAK tapte mot Bridge Contact, men akkurat med en sånn margin at det norske laget holdt seg foran dem. Og det var det tryggeste, for English Champion fikk til storseier og havnet like bak topp-4 til slutt. Slik ble tabellen seende ut til slutt, med Danmark foran Sverige og Norge like bak på 3.plass:

Dette er en meget sterk prestasjon av laget som består Christian Bakke, Thomas Charlsen, Bjørn Olav Ekren, Ole Berset, Thor Erik Hoftaniska og Martin Andresen. I morgen blir det semifinale, og etter det vi har hørt blir det mot danske One Eyed Jacks.

Tapet i siste runde skyldes først og fremst at veteranen Gawrys fant frem til en litt heldig, men ganske god utgang.

Giver nord, alle i sonen

Nord åpnet med 1 hjerter, Gawrys sa pass, og syd høynet til 2 hjerter før vest (Klukowski) doblet opplysende. Hva ville du meldt nå etter pass fra nord?

Det står mellom en litt forsiktig 3 kløver, eller gå for utgang. Hvis øst er optimistisk kan han melde 3 hjerter som krav, normalt for å sjekke om vest har hjerterstopper. Det ble hva Gawrys gjorde. Vest meldte 3 spar. Hva nå?

Polakken løftet til 4 spar, en tøff melding for å prøve en utgang på 4-3 tilpasning. Og vest hadde de riktige kortene:

4 spar var en silkekontrakt da vest hadde de riktige kortene, bl.a. spar 10(!). Siden spar gir fire stikk uten problemer er det 4+0+1+5 = 10 enkle stikk.

Om ikke spar knekt hadde vært en dobbelton ville spillefører vært nødt til å gjette trumfen om begge følger med småtrumf på A-Q. Her ble det ikke noe valg, +620 til Bridge Contact. 

Ved det andre borde spilte BAK 3 kløver med ti stikk. Det ser greit ut. Det er nesten styrke til utgang, men uten hjerterstopper er det normalt fint med delkontrakt i minorfarge. Men denne gangen var det 10 IMP ut. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.