Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Blir det VM finale(r)?

Det blir nok en «rysare» i dag idet VM-semifinalene skal avgjøres.

Norges lag i Bermuda Bowl slet endel onsdag mot Italia, særlig i det andre settet hvor Norge tapte 0-36 på de fem siste spillene. Laget som vant klart i Round Robin har spilt bunnsolid mesteparten av den en og en halve uken her nede i Marrakech, men i det settet var det svakere spilling. I tredje settt hentet Norge seg godt inn (45-12), og stillingen etter halvspilt kamp er at Norge leder med 4 IMP.

I damelagets semifinale mot Tyrkia leder Norge, også der med liten marin, 2 IMP. Også i den kampen var det i dagens siste sett Norge fikk draget på det (41-15).

Det er god grunn til å håpe på to lag i finalene, to lag som spiller om VM-gull. I verste fall blir det bronsefinaler.

Det var går store problemer med innlogging på BBO hvor kampene overføres. Det ble fikset i går ettermiddag, og forhåpentligvis er det i orden i dag slik at de mange interesserte supporterne kan følge med. Alternativ kan man i alle fall følge med på live-updaten på mesterskapssiden, running scores.

Samtidig som dette dramaet i hovedturneringene VM for nasjonslag pågår spilles World Transnationals (WOT) og Board-a-Match. I WOT har de kommet frem til kvartfinaler som spilles torsdag. Selv var jeg med på Australia sitt Open-lag, og fikk den beste (etter min mening) australske spilleren som makker (Tony Nunn). Det var en fornøyelse, og lageet gikk greit videre til sluttspillskampene, men røk med 3 IMP i en spennede kamp mot lag Gillis som som kjent har med nordmannen Erik Sælensminde. I tillegg til han som jo er verdensmester (2007) har Gillis to verdensmestre til på laget, brødrene Rimstedt. Men selv mot tre verdensmestre var det likevel frustrerende å tape med så liten margin selv om det skal ærlig innrømmes vårt lag var heldigere enn dem, spesielt i det første settet.

I BAM’en som det må være lov å si er mer en sideturnering, men likevel har med en haug med toppspillere, har Norge Senior spilt bra  og ligger på 4.plass blant 38 lag.

Her er et interessant spill fra Transnationals.

Hvis vest åpner med 4 spar spørs det hva syd skal tenke, og det handler mye om hva slags stil man har for slike åpninger i gunstig sone. Hvis den er veldig aggressiv kan det av og til være bet i 5 spar, men det kan også stå i 7 spar! Derfor må nok øst spørre med 4NT, og når han får to nøkkelkort og trumf dame er det bare å melde storslem. Øst vet ikke om øst har inntak, så det bør meldes 7 spar.

Det merkelige er at verken 7NT eller 7 spar står om det kommer ruter ut. Spillefører kommer seg ikke over til hånden for å ta ut trumfen etter  å ha spilt trumfknekten i andre stikk, øst får trumfhøyning! Og i NT-kontrakt er det heller ikke inntak til vest hvis forsvaret tar bort ruter 10 i første stikk.

Det fleste som var i 7 spar vant den likevel, for hvem med nords kort vil spille ut ruter? Joda, det er en singelton, men mot storeslem er det sjelden riktig å spille ut singelton. Kløver konge kom ut omtrent overalt hvor 7 spar ble meldt, og da var det bare å spille spar knekt, så over på ruter 10 og ut med trumfen: claim! 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.