Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

"Bare" 2.plass til Helness og lag ZIMMERMANN i Spingold

Lag BLASS ble for sterkt i Spingold-finalen mot ZIMMERMANN og Tor Helness. Andreplass i denne turneringen er dog ikke "bare", men et veldig flott resultat selv om ZIMMERMANN hadde håpet å kunne kopiere seieren fra i fjor.

Kampen ble på en måte tapt i tredje sett. Det var jevnt, og flere avgjørelser av Helness sin makker Martens gikk galt i de femten spillene. Dessuten hadde også nordmannen en drømmesjanse i det superinteressante siste spillet i det settet (se forrige artikkel). Slik sluttresultatet ble fikk (på en måte) akkurat det spillet ingen betydning for utfallet.

Det var muligheter også inn i de siste femten spillene, men det var i stedet et meget velspillende lag BLASS som plukket flere og flere IMP. Den berømte «spikeren i kista» kom med kun fire spill igjen da Gawrys og Drijver satt øst med dette med :


Hva ville du meldt etter 2 ruter – Multi – fra syd, pass fra vest og 3 hjerter pass/korriger fra nord (han sperrer med tilpasning både til spar og hjerter hvor syd har vist en lang majorfarge). Gawrys mente han var for sterk for bare å si 3 grand, og det hadde han rett i, men da han doblet, og vest etter pass fra syd spratt i 5 ruter tok han litt for hardt i da han sa 7 ruter.

Slik så hele spillet ut:

Dette var en hårreisende storeslem som riktignok vinnes om nord har ruter konge dobbel. Her var det en håpløs beit. Kanskje var denne krafige satsen litt pga. av situasjonen i kampen?

Bas Drijver for lag BLASS hørte 2 hjerter – svake 2 – og 2 spar fra nord, naturlig. Nederlenderen sa simpelthen 3 grand, og da hadde han misset en iskald lilleslem, i alle fall i ruterkontrakt (eller grand) spilt av vest. Men hva gjør det, likevel vant de 11 IMP.

Da var kampen i realiteten helt over, og BLASS bare fortsatte å vinne IMPs. Seiersmarginen ble stor, over 50 IMP, og det gir ikke noe godt bilde av kampen som lenge var veldig jevnspilt.

BLASS ble dermed «drepen» for de norske farger i denne turneringen. De slo også ut ROSENTHAL med Brogeland-Lindqvist i en jevn kvartfinale.

Alt i alt er det grunn til å si at Norge gjorde det skarpt i SPINGOLD, en av verdens hardeste lagturneringer, med norske spillere involvert i kvartfinale og finale.

ZIMMERMANN var antagelig svekket av at ikke Geir Helgemo var med. Selv om Martens og Helness har spilt bra i Las Vegas er nok Helgemo-Helness et klart sterkere og mer samspilt makkerpar.

Jeg kaller konsekvent de spillerne to for norske selv om de fortsatt representerer Monaco. Det kan det dog bli endring på, og noen har begynt å håpe på å se storparet spille for Norge igjen. Det er dog fortsatt bare spekulsajoner, men mer om det i en planlagt artikkel her i bloggen senere i uken.

Dermed er det amerikanske sommermesterskapet ferdigspilt og vi retter blikket mot den svenske bridgefestivalen, og så den norske som starter til helgen.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.