Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

18th World Youth Teams Championships

I Veldhoven, Nderland fortsatte ungdommene som hadde spilt Ungdoms EM for par med lagbridge fra i dag morges, mandag. Det spilles i mange klasser, og Norge har med lag i tre av dem, U-21, U-16 og U-26 Women. 

De norske lagene fikk en litt rusten start, men det ver veldig langt igjen. Round Robin (kvalifiseringen) avsluttes ikke før fredag. Så blir det kvartfinaler og semifinaler i helgen og finaler på mandag. De tre norske lagene tapte sine åpningskamper, men i U-21 og U-16 skal det spilles hele 19 kamper før det er om å gjøre å være på topp-8, i dameklassen 21 kamper! Vi håper og tror på at de norske vil være med å sette preg på disse turneringene. 

For de norske lagene spiller: 

U-21

For dette laget er Lars Eide Non Playing Captian (NPC) og Kristian Ellingsen coach. Ellingsen er coach også for damelaget og NPC for laget i klasse U-16, så han får det vel veldig travelt denne uken.

U-26 Women

Svein Olay Høyland er NPC

U-16

I morgenkampen mandag kom dette spillet som skapte stor sving i mange kamper:

 

Normalt så åpner øst med 1 spar. Hva ville du sagt med syds kort?

Å hoppe til 5 ruter ser normalt ut, spesielt i gunstig sone. Det gjør det sannelig ikke enkelt for Ø/V, men vest bør nok melde. Er dobling straffedobling? 

Det har blitt vanlig i moderne bridge at det ikke bør være straffedobling når man dobler meldinger på veldig høyt trinn i første melderunde. Det er vel ikke direkte for "take out" heller, men mer valgfritt. I så fall kan vest doble, og øst bør kanskje vurdere å melde? Hvis doblingen er avtalt slik bør makkeren som regel ta ut med skjev fordeling. Vel, dette er lettere med fasit i hånd, og som allerede nevnt er det på ingen måte enkelt. Men så er det derfor man bruker sperremeldinger og!

I Norge U-16 sin kamp var spillet fredelig da begge Ø/V-parene spilte 4 spar med tolv stikk, uavgjort spill.

I U-21 sin kamp fikk Polen spille 5 spar med elleve stikk, +650. Norges Ø/V-par fikk kun tak i +100 da de spilte mot 5 ruter doblet. Dermed vant Polen 11 IMP. 

(Dameklassen spilte andre kort)

Størst sving med disse kortene ble det i kampen mellom Danmark og Israel i U-21. Ø/V for Israel vant 6 spar, mens det danske Ø/V-parett gikk bet i samme kontrakt etter kløver ut til esset og hjerter tilbake til stjeling. Pluss 1430 og +100 var verd 17 IMP for Israel.

 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.