SERIEMESTERSKAPET avsluttes i helgen

I helgen skal seriemesterskapets første- og andredivisjon avgjøres.

I toppserien er det Østfold og Follo (Thoresen, Stabell, Høyland og Ovesen) som leder etter seks av elleve kamper. Bak dem følger Rogaland 1 (Hauge) og Midt-Trøndelag 1 (Grøtheim), men det er også flere andre lag som er på skuddhold skulle lederlaget slå litt av på farten i helgen.

Toppserien er rekordjevn med kun 19 VP mellom lederlaget og Møre og Romsdal på sisteplass. Møre og Romsdal vant (!) i forrige sesong. At de foreløpig ligger sist sier alt om hvor jevn toppserien er, det er litt sånn «alle slår alle».

Så det tegner til å bli spennende i helgen, både medaljekampen og den vanlige, desperate kampen for å unngå nedrykk.

Andredivisjon (tre puljer) spilles samtidig, mens alle puljene i tredje- og fjerdedivisjon avsluttet sitt seriemesterskap forrige helg. Alle resultater fra de puljene, med butler og spillfiler finner du her.

I bridge på så høyt nivå som 1.divisjon er min oppfatning at de som spiller best over tid som regel også får flest poeng. Vinnerne fortjener det. Men det er ikke sjelden at kamper avgjøres pga. av store svingspill, og utfallet i de kan ofte være litt tilfeldig. Her er et «dramaspill» fra serie-helgen før jul, siste kamp:


Som du ser er det formidabel tilpasning i begge retninger. Da blir det som regel noen friske meldingsforløp. Resultatene svingte fra 6 spar doblet Ø/V med tre bet, +800 til N/S, via mange 5 kløverkontrakter N/S som ble vunnet, og noen 6 kløverkontrakter med bet, til to par som spilte og vant 5 spar med elleve stikk, +650 til Ø/V. Som kjent er det som oftest ingen god ide å spille til dobbeltrenons i motspill mot trumfkontakter. Her var det den sjeldne varianten at mot øst sin 5 spar ble et «uskyldig» utspill av kløver ess fatalt, for det var til dobbeltrenons! Da kunne spilleførerne stjele hos øst og kaste en ruter fra vest. Dermed ble det kun to tapere så lenge trumfen ble spilt for kun en taper, N/S fikk kun for ruter ess og ett stikk i trumf.