Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

YEH BROS: NORGE mot ZIMMERMANN

I sluttspillkampene er det to ganger 16 spill.

I sin første sluttspillkamp møtte Norge ZIMMERMANN. Det startet med at Norge lå under med 12 IMP etter to spill, men så kom en sterk norsk periode.

Etter 10 spill ledet Norge med 27-12.

Så etter et par butt-spill kom et skummelt spill (spill 13):


Nord passer, alle i sonen og øst åpner med 1 spar. Syd melder 2 hjerter, eller mer populært i Yeh Bros sperrer med 3 hjerter.

La oss si syd hopper innpå med 3 hjerter. Hva er du og din makker sine avtaler i den situasjonen?

Man må si 4 spar med en del marginale hender i denne situasjonen, for 3 spar er bare konkurrerende, ikke direkte invitt. Man har ingen utgangsinvitt til rådighet når det har kommet så høyt allerede. Det vanligste er å si at for å vise en god 4-sparmelding kan man si 4 hjerter som ikke er en vanlig kontrollmelding (men man har som regel kontroll i fargen), men bare sier at han har en god hånd for utgang (kan være visse slemmuligheter). Ville du vist en god løft eller bare sagt 4 spar?

Lilleslem er avhengig av at sparen ikke gir taper, i praksis veldig nær en 50% sjanse (det kan komme kløver ess og kløver til stjeling, så vinnersjansen i slem er egentlig litt mindre enn 50%). Her var det en uungåelig bet i 6 spar.

Spillet var tidlig ferdigspilt i åpent rom der Lauria-Versace satt Ø/V mot Kristoffersen-Berg. Italienerne stoppet i 4 spar.

På den løpende oppdateringen kunne vi se at godt over halvparten av de som hadde spilt spillet på dette tidspunktet hadde meldt slem og gått bet.

Det er merkelig hvor spennende det kan være bare å sitte der og se på en skjerm med tall, ventende på at det tikker inn et bridgeresultat.

Kunne Terje og Allan unngå slemmen?

Det tok tid, og den lange tiden gjorde at i alle fall jeg ble bekymret. Så tikket det inn +110 til Ø/V, og klarere feilpostering skal man lete lenge etter. De hadde trolig glemt å taste inn resultatet på det potensielle slemspillet?

Mer venting…

Og det var en feilpostering, 110 var resultatet i det neste spillet. Men dessverre, det norske paret meldte slemmen og gikk den opplagte beten, 13 IMP til ZIMMERMANN.

Hvis man bytter for eksempel spar konge med kløver ess hos nord og syd ville spillet gitt 13 IMP i favør av det norske laget, en 26-IMPs sving! Da spillet var ferdigspilt hadde akkurat halvparten av Ø/V-parene vært i 6 spar, resten i utgang.

Så gikk en litt for hard utgang meldt av Norge tre sonebeter, -300 der det var ganske vanlig med -100 eller -200. ZIMMERMANN greide imidlertid å stoppe i delkontrakt og vant den. Det gikk ikke Norge sin vei akkurat nå, ZIMMERMANN var plutselig i ledelsen med 4 IMP.

I det siste spillet hadde N/S:

 

Ville du likt å være i slem her?

Det er ganske perfekt tilpasning, og spartaperen kan kastes på ruter konge. I hjerterkontrakt er det imidlertid en sjanse for at de kan hente kløver ess og en stjeling. I kløverslem er det noe bedre, mindre sjanse for at de kan få seg hjerterstjeling der N/S har kun åtte kort.

Det viste seg å stå både i 6 kløver og 6 hjerter da ingen stjelinger var mulig å få for Ø/V.

Norge stoppet i utgang (4H) som ikke var uvanlig, igjen var halvparten av salen i utgang, den andre halvparten i slem, unntatt der Multon-Zimmermann satt N/S. Hvis det som er postet er korrekt må de ha hatt en megamisforsåelse, for det står vitterlig at de spilte 3 ruter N/S med to bet! Det var kjærkomment for Norge som dermed leder kampen 42-35 før de siste 16 spillene. 

De av dere som er morgenfugler og leser dette før frokost bør logge dere inn på BBO og følge andre halvrunde. Hvis ikke Norge sin kamp vises der får du i alle fall sett alle kortene, og du kan følge den løpende oppdateringen av resultatene her.  

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.