Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

World Bridge Series i Wroclaw - Parturnering

I ROSENBLUM (Open Teams) ble det over og ut for Geir Helgemo sitt lag LEBOWITZ da de tapte i Round of 16 mot det polske laget WRATISLAVA. Dermed er det ingen norske spillere med lenger idet kvartfinalene skal spilles på onsdag. 

I dameklassen deltok kun 10 lag og der har de kommet frem til finalen allerede. 

De fleste av de som ikke lenger henger med i lagturneringene spiller nå parturnering. I OPEN PAIRS startet 214 par, og de har spilt kvalifisering over to dager før det blir semifinale. Der deles parene inn i semifinale A og B. I A skal 112 par spille og 47 av dem går til finalen. Fra semifinale B vil de fem beste kvalfisere seg for finalen.

Hvor mange av de 214 parene i kvaliken som får spille semifinale A er forelpig litt uklart, for de som tirsdag røk ut i Round of 16 i lagturneringen har rett til å gå direkte inn i semifinale A. Det er maks 32 par som kan velge å være "drop-ins", men alle vil helt sikkert ikke gjøre det. Rundt 100 par fra kvalfisering til semi-A bør det antagelig bli, og de 80 beste er altså sikret. Noen norske par ligger på vippen etter plasseringer på 90-tallet. To norske par gjorde det skarpt i kvalifiseringen:

Siv Thoresen - Jo-Arne Ovesen kom på 6.plass med 57,81 %. På 10.plass finner vi Boye Brogeland-Chrstian Bakke som scoret 57,43. Med 59,79% vant franske Thomas Bessis - Cedric Lorentzini kvalfiseringen.

Det polske laget Helgemo sitt lag møtte i R-16 ble altså for sterke. Nordmannens lag LEBOWITZ tok dog ledelsen med 21 IMP etter det første av fire sett. Det var vel i andre sett det skar seg, og da spilte ikke Helgemo-Nystrøm. De 14 spillene endte med 11-54, og etter det klarte ikke LEBOWITZ å knappe særlig inn på den polske ledelsen. Til stutt var vinnermarginen 34 IMP.

I et spill ganske tidlig i kampen synes jeg den polske vest vurderte mye bedre enn Helgemo sin lagkamerat, Lebowitz. Ved begge bord åpnet øst med 2 spar, femkorts spar og en minorfarge, under åpningsstyrke. Hva ville du gjort med disse kortene?

Lebowitz sa 2NT, spørsmål. Da fikk han 3 kløver som jeg antar betyr minimum og kløver som sidefarge. Nå meldte han 3 spar og det gikk pass rundt. Det ble som du får se om litt ikke beste sluttkontrakt.

Sobsczak ved det andre bordet hadde helt andre ambisjoner. Direkte over østs 2 spar meldte han 4 hjerter! Det har mye for seg. Hvorfor spille på 5-2 tilpasning i spar når man har en så sterk hjerterfarge?

Selv om øst ikke hadde noe å hjelpe til med i hjerter var 4 hjerter en fin kontrakt:

Med den skjeve trumfsitsen endte 3 spar med en bet, WRATISLAVA +50.

I 4 hjerter var det ikke noe det norsk/svenske paret kunne gjøre i motspillet. Spar 2 kom i utspill, men N/S fikk ikke engang tak i sparstikk da nord hadde begge hjerterhonnørene, men bare en spar. Etter at trumfen var blitt tatt ut forsvant vests spar 6 på den trettende kløveren siden den fargen satt 3-3. WRATISLAVA +450 og 11 IMP. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.