Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

WROCLAW MIX - Norske spillere til FINALER!

Det blir gull eller sølv til Geir Helgemo og Jessica Larsson idet mesterskapene i Wroclaw avsluttes på lørdag. I MIXLAG skal det spilles finale over to dager, og lag MINITER med de to nevnte skal spille mot lag FERM. Det er (selvsagt) et meget sterkt lag bla. bestående av tre av de mest profilerte nederlenderne i OPEN. Danske Christina Lund Madsen er også på det laget. 

I semifinalen møtte Geir og Jessica sitt lag som foruten Jessica har med de to svenskene Fredrik Nystrøm og Sanna Clementsson lag DONNER med flere svensker, så det ble nesten et slags rent venneskapsoppgjør, dog ikke i kampens hete vil jeg tro.

Semifinalen ble som i MINITER sin kvarfinale jevnspilt. Før siste sett (14 spill) ledet MINITER med 1 IMP. Lag DONNER startet imidlertid best i siste sett, og med 17-0 i deres favør på de fem første spillene ledet de med 16 IMP. Så slo MINITER tilbake, tok tilbake ledelsen og holdt unna. Mer om det siste settet om litt. Vi spoler først litt tilbake. I kampens trejde sett kom et verdifullt spill for MINITER.

Østs 2Nt viste minst firekorts hjerterstøtte og en bra hånd (inviterende).

Helgemo fikk som du ser spille 4 hjerter. N/S har en fin spartilpasning som tilsier at å la Ø/V spille soneutgang 4 hjerter med ti trumf til sammen når egen side er i gunstig sjelden er en bra strategi. Men 4 hjerter var kontrakten, sogar doblet. Hvorfor nord doblet kan man lure på, men hvorfor han ikke viste sparfargen over 1 hjerter er kanskje enda mer underlig? 

Nord spilte ut ruter 10 til liten og esset fra syd. Hun skiftet til trumf. Geir tok den hos blindemann og spilte spar 10. Husk syd så ikke vest sine kort, og hun har heller ingen aning om at nord har femkorts spar. Skylden for det som skjedde mener jeg derfor nord må ta på seg pga. det han foretok seg (eller ikke foretok seg) i meldingene. Syd la nemlig liten spar idet tieren ble spilt, og da gikk det fort. Spar dame vant stikket, hjerter over til øst, ruter dame med sparavkast og dett var dett! To kløverstikk var alt forsvaret fikk i tillegg til ruterstikket, og siden sparstikket deres var forduftet kunne Helgemo-Larsson nortere en fet +790 på listen sin.

Ved det andre bordet satt Sanna Clemetsson nord og Fredrik Nystrøm syd, og meldingene gikk slik:

Mer normalt meldt av nord, og Clementsson-Nystrøm skulle altså spille 4 spar med førstnevnte som spillefører. Hun hadde ingen nevneverdige problemer i den kontrakten og tapte ett stikk i hver av fargene spar, hjerter og ruter. Med meldt og vunnet utgang i begge retninger (!), +420 ved det bordet og +590 ved det andre ga spillet 15 IMP til MINITER.

I neste innlegg får du presentert flere spill fra semifinalen hvor MINITER altså tok kommandoen utover i det siste settet, og de vant til slutt kampen med 24 IMPs margin.

Norske par til A-finalen i PAR

Ann Karin Fuglestad - Erik Sælensminde gjorde det skarpt i semifinale A og ble nr. 6 med 56,13 %. De lå imidlertid enda bedre plassert store deler av semi'en.

De 47 beste fra den semifinalen går til A-finalen for par. Fra semi-B kommer 5 par til finalen. Dessuten kan tapende semifinalister fra lagmixen gå rett inn i finalen.

Fredrik Helness scoret også godt i semi A sammen med engelske Catherine Seale. De noterte 53,22% og ble nr. 15. 

Lise Blågestad gikk videre med 28.plass. Hun spilte med danske Jan Pedersen.

Det behøvdes 50,22% for å gå videre fra semi-A, og derfor var det nok ganske surt for Tonje Brogeland som sammen med engelske Jason Hackett kom akkurat utenfor topp-47 med 50,09%.

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.