Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

WORLD BRIDGE TOUR MASTERS COPENHAGEN

Eliteturneringen World Bridge Tour Masters (WBT) spilles denne uken for andre gang face-to-face etter at det var en sånn World Masters-turnering på Lillehammer tidligere i år. Denne gang spilles i København, og det deltar 12 lag, de fleste lagene med velkjente internasjonale topp-navn i lagoppstillingen.

Det skal spilles en kamp mot hvert av de andre lagene før det blir sluttspill på fredag. 

Etter to kamper av 11 leder det danske laget PHARMASERVICE. Det er tre lag med norske spillere, og de har plassert seg rundt middels i starten.

Noen ganger kommer poengene litt uventet. Her er et spill i helnorske lag SKEIDAR sin andre kamp. 

Hvilken kontrakt ville du likt å være i her? 5 ruter? 6 ruter?

Det er normalt nok med utgang her med disse 24 honnørpoengene til sammen, men det er en ganske bra slem som står veldig ofte om kløveren sitter 4-3. I så fall gir den fargen to hjerteravkast for kløverhonnørene, og den femte kløveren kan godspilles med en stjeling og gi ett avkast til. Dermed kan det bli kun en spartaper. Kløveren satt imidlertid 5-2, men slem vinnes fort likevel siden hele spillet så slik ut:

Slik den satt fordelt kunne ikke kløveren ordne plassering av tre hjertere hos vest, men siden hjerter konge satt singel var det behov for kun to avkast. Kun ett par meldte og vant 6 ruter, franske Lorenzini-Vinciguerra. 

Lasse Aaseng-Jan Petter Svendsen meldte den normale 5 ruterkontrakten og vant tolv stikk, Ø/V +420. De var neppe veldig bekymret selv om de så det kunne vinnes tolv stikk, for det resultatet er normalt et uavgjort spill selv om det kan være taps-spill på en trist dag.

I stedet var det gevinstspill.

Ø/V ved det andre bordet havnet i 4 hjerter! Det er en kontrakt som ofte vil vinnes med disse kortene, men med den fæle sitsen i trumf ble det for vanskelig, tre bet og +150 til N/S. Spillet ga 11 IMP til SKEIDAR. 

All informasjon om World Masters Copenhangen finner du her.

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.