Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

WBT top 16 - De gamle var eldst

I invitasjonsturneringen for 16 topp, internasjonale par var det evigunge Bob Hamman (82) og Bart Bramley (78) fra USA som gikk til topps. Brogeland-Lindqvist lå på 2.plass før siste spilledag, men fikk det ikke helt til å klaffe siste dag og ble til slutt nr. 7. Helgemo-Helness startet svakt, men avsluttet skarpt og ble nr. 4, like bak 3.plassen.

"Hva i all verden" tenkte nok mange da Helgemo-Helness spilte mot to av de yngre verdensstjernene, amerikanerne Brad Moss og Joe Grue. Her er meldeprøven Grue (øst) fikk som giver med alle i sonen:

Noen åpner med slikt, men Grue passet. Helness (syd) åpnet med svake 2 hjerter. Moss (vest) doblet opplysende, og nord sa pass. Hva ville du meldt nå?

Det virker veldig normalt å si 3 spar. Han ville gjerne hatt en femte spar for den meldingen, men med 11 poeng må han invitere til utgang. Jeg ble veldig overrasket da Grue passet og gjorde om doblingen til straff. Det er klart at det ofte kan være bet i 2 hjerter, men det er en alt for stor og farlig sats å ta da N/S godt kan vinne 2 hjerter om kortene deres sitter godt sammen. Og det gjorde de:

N/S hadde fin tilpasning i ruter og Helgemos kort som blindemann var helt perfekte mot syds hånd. Vest startet med spar ess og spilte spar til østs konge. Grue skiftet til ruter, antagelig i et håp om at han skulle kunne få seg en stjeling. Vest la i ruter konge. Inne på ruter ess ble hjerter konge spilt og fikk vinne stikket. Så spilte Helness kløver for å bryte forbindelsen mellom øst og vest, og da var alt bare is og brus. Forsvaret fikk kun for de to sparstikkene, ett stikk i kløver og trumfesset - ni stikk og en fet +870 til notering. Vanlig resultater var 4 spar med en eller to bet.  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.