Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

WBT MASTERS BODØ

Norway Bridge er i gang i Bodø og nå spilles World Bridge Tour Masters. Det er en lagturnering hvor tolv lag deltar, og det er meget høyt nivå med proffer på nesten alle lag.

Etter seks av 22 runder leder lag BLACK som er en engelsk-svensk kombinasjon. På 2.plass ligger BROGI som består av Brogeland-Bakke og Geir Helgemo som i denne turneringen spiller med polske Michal Klukowski (han representerer Sveits).

I runde 6 kom et spill som vel ser ganske daglidags ut, men det ble et spektakulært resultat ved ett bord:

De aller fleste havner vel i 6 spar som Ø/V. Og det gjorde de fleste i Bodø også, kun ett par var i utgang. Men ett par til hadde et annet resultat enn +1010 som det blir i 6 spar hvor ruterfinessen går og gir det trettende stikket. Klukowski-Helgemo var i 7 hjerter med kun 4-3 tilpasning i trumf!

Merk at i sparkontrakt er det fem trumfstikk og ikke merå hente i trumffargen, så der må ruterfinessen lykkes for å få tretten stikk. I sparkontrakt er det fire hjerterstikk, men i hjerterkontrakt blir det fem hjerter/trumfstikk ved å stjele en kløver på den korte trumfehånden. Så det blir altså fire trumfstikk (hjerter) til vest og ett til øst. For en kontrakt! Det blir tretten enkle stikk uten ruterfinesse, 5+5-2-1= 13. Det eneste som kan spolere festen i 7 hjerter er 5-1 sits i hjerterfargen.

Dette ble en fantastisk vunnet storeslem på 4-3 tilpasning (!), og den var Helgemo-Klukowski helt alene om. Lag BROGI vant dermed 11 IMP på spillet med +1510 og -1010 ved det andre bordet.

All informasjon om WBT Masters Bodø her.

Idet WBT masters er ferdig fortsetter Norway Bridge med en rekke arrangement, bl.a. Marit Sveaas International. Informasjon om Norway Bridge 2024 finner du her.

I Bangkok, Thailand spilles Asia Pacific Congress (APBF 2024) hvor nivået nok er mer ujevnt enn i WBT. Men det er vel en 6-7 bra lag med i OPEN TEAMS. Vi har spilt kun fem av ialt 25 runder i Round Robin i OPEN TEAMS, og vårt firemannslag fikk en fin start den første dagen. Favoritter i mesterkskapet er antagelig China Open. De ledet etter fire runder, og i kveldskampen hvor vi møtte dem i går var stillingen 4-3 i IMP idet to spill gjenstod! Så vant mine lagkamerater en heldig slem og en utgang mens kineserne ved vårt bord spilte utgang der slem ble vunnet, og gikk bet i utgang i det siste spillet. Da ble det en komfortabel seier 15-5 VP ledelse etter første dag. Men det langt igjen, 20 kamper til skal spilles før de fire først plasserte går til semifinale.

Link til APBF Congress finner du her.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.